Goedkoop op vakantie in Oost-Europa

Een vakantie of stedentrip boeken naar een Oost-Europese stad? Doen! Oost-Europese landen zijn erg in opkomst bij vakantiegangers waardoor de prijzen in deze landen nog erg laag zijn. Tevens is dit een keer wat anders dan zon, zee en strand met vrienden in Lloret de mar of Albufeira. Er is veel te zien en het hoeft niet duur te zijn! 

Goedkoop op vakantie in Oost-Europa

1. Praag

Deze Tsjechische stad heeft een rijke historie en bezit honderden leuke barretjes en restaurantjes. De stad bestaat uit een oud en nieuw gedeelte wat beide de moeite waard is om te bezoeken. Verwacht niet dat Praag heel goedkoop zal zijn. Deze stad is al een tijdje populair onder toeristen waardoor de prijzen zijn gestegen. Gemiddeld betaal je 500 euro voor 3 dagen overnachten. Je kunt er met de auto naar toe rijden of vliegen op de luchthaven Ruzně vliegen.

goedkoop op vakantie in Oost-Europa

2. Riga

Dit is de hoofdstad van Letland. Deze stad is nog relatief onbekend onder Nederlanders maar doet zeker niet onder voor de andere Oost-Europese steden. De stad is rijk aan oosterse en westerse kenmerken en culturen. Tevens zijn er veel restaurantjes, cafeetjes en barretjes te vinden die het nachtleven van Riga bruisend houden. Kortom, Riga is een combi van cultuur, geschiedenis, uitgaan en lekker eten. In Riga kun je rekenen op ongeveer 200 euro voor een 3-daagse overnachting.

Goedkoop op vakantie in Oost-Europa

3. Boedapest

De hoofdstad  van Hongarije is opgedeeld in twee delen namelijk Boeda en Pest. Boeda staat bekend om haar rijke historie en Pest is het moderne deel van de stad. Boedapest is een erg goedkope stad in vergelijking met bijvoorbeeld Praag. Voor maar 20/25 euro per persoon per nacht kom je hier aan een eenvoudig hotel midden in de stad.

Goedkoop op vakantie in Oost-Europa

4. Krakau

Krakau trekt de laatste jaren steeds meer toeristen. Dit komt mede doordat het een spotgoedkope stad is. 10% van de inwoners bestaat uit studenten. Hierdoor heeft de stad een levendig karakter en is er altijd wat te doen in het uitgaansleven. Voor 3 nachten betaal je ongeveer 150 tot 200 euro inclusief ontbijt.

5. Boekarest

De Roemeense hoofdstad is zeker de moeite waard. De stad is sfeervol, bruisend en het barst ervan de leuke restaurantjes en barretjes. De stad staat tevens bekend om haar spectaculaire uitgaansleven. De prijs voor een 3-daagse overnachting is ongeveer 150 euro.

Goedkoop op vakantie in Oost-Europa

Lees ook: 5 budget reistips voor een weekendje weg

Plaats een reactie

Sitemap