Goedkoop op reis gaan doe je zo!

Natuurlijk moet je veel geld sparen om een verre reis te maken en wees niet bang, het gaat genoeg kosten. Toch kun je ook goedkoop op reis! Zo kom je niet blut thuis of kun je zelfs nog langer op reis dan je gepland had!

Plan your trip en ga goedkoop op reis

Voordat je echt op reis gaat kan je alvast een boel zaken regelen zoals vliegtickets, hostels/hotels, vaccinaties en eventuele treinreizen etc. Vooruit plannen is niet altijd leuk omdat er dan minder ruimte overblijft voor spontane reisjes en activiteiten. Toch is het verstandig om bepaalde zaken alvast te boeken. Als je zaken van tevoren alvast regelt kun je namelijk makkelijker vergelijken en vervolgens de goedkoopste optie kiezen.

Go local wat betreft eten en drinken

Heel leuk dat de McDonalds, Burger King en KFC overal ter wereld op elke hoek op de straat zitten maar als je wilt besparen kun je beter kiezen voor de locale keuken. Vooral in Aziatische landen zien de restaurantjes er iets minder fancy uit dan in Europese landen. Laat je hierdoor niet tegenhouden want het eten is er vaak fantastisch en de prijzen absurd laag (50 cent á 1 euro per maaltijd). Je kunt er ook voor kiezen om zelf boodschappen te doen en een maaltijd te bereiden. In veel hostels vind je een gemeenschappelijk keuken waar je gebruik van kunt maken.

Take your time

Wanneer je langere tijd op een plek blijft, zullen de kosten per dag dalen. Na een paar dagen weet je waarschijnlijk al waar je wel en niet moet zijn voor je ontbijt, lunch en avondeten. Ook kun je door langer op een plek te blijven, je activiteiten spreiden. Door alles rustig aan te doen zul je minder geld kwijt zijn en minder stress ervaren.

Kies de juiste bestemmingen

De bestemmingen die je uiteindelijk kiest voor je reis zijn van grote invloed op de kosten die je gaat maken. De verblijfskosten kunnen per bestemming namelijk erg verschillen. Landen is relatief goedkoop zijn om te leven en om heen te vliegen zijn Laos, Cambodja, Nepal, Bolivia en Nicaragua (er zijn er ongetwijfeld meer).

Bijkomende kosten

Het kopen van een goede uitrusting voor je reis is erg belangrijk en helaas ook een flinke investering. Omdat je waarschijnlijk veel gaat wandelen tijdens je reis, dien je goede wandelschoenen aan te schaffen. Dit betekent niet dat je meteen voor de duurste variant hoeft te kiezen. De meeste winkels verdelen wandelschoenen in categorieën A tot D. Betaalbare en kwalitatief goede wandelschoenen vallen in categorie A en B. Een backpack is minstens net zo’n dure uitgave. Je kunt in je omgeving vragen of iemand er een te leen heeft tegen een kleine vergoeding of op Marktplaats kijken om de kosten te drukken.
Op bol.com vind je ook een aantal betaalbare backpacks.Wij zijn benieuwd wat jouw budgettips zijn als je op reis gaat! Laat ze achter in de reacties.

goedkoop op reis

Plaats een reactie

Sitemap