Goedkoop eten bestellen voor studenten

Je staat voor een lege koelkast en hebt echt geen zin meer om naar de winkel te gaan. Dan is het af en toe fijn om je eten gewoon thuis te laten bezorgen. Hop, de laptop open, een lekkere maaltijd uitzoeken en bestellen maar. Makkelijker kan bijna niet. Helaas is zelf koken nog altijd vele malen goedkoper dan bestellen. Gelukkig hebben wij een aantal budgettips, zodat je toch af en toe toch een pizza kunt bestellen! 

Vergelijk restaurants

Vooral in studentensteden zijn er vaak meerdere aanbieders van dezelfde gerechten. Een pizza kun je in Amsterdam bijvoorbeeld bij meer dan 100 pizzeria’s bestellen. Regelmatig verschillen de prijzen van dezelfde soort pizza, maar het komt ook regelmatig voor dat een restaurant of een bezorgservice een speciale actie heeft. Dan kun je natuurlijk beter bij dit restaurant bestellen dan bij een andere restaurant zonder korting.

Sharing is caring

Als je met je lief of een goede vriend(in) eet is het in sommige gevallen goedkoper om een grote portie te nemen dan allebei een kleine portie. Als je met een grote groep mede-studenten eet, kun je er ook voor kiezen om een maandmenu of een familiemenu te proberen. Dit is vaak ook vele malen goedkoper dan allemaal apart bestellen. Wist je dat je ook 1 pizza met meerdere smaken kunt bestellen?

Kortingcodes gebruiken

Nadat je keuze eindelijk gemaakt hebt voer je je betaalgegevens in. Bij deze stap kun je vaak nog profiteren van mooie kortingen. Een pizzabezorger zoals Domino’s heeft regelmatig kortingscodes waar je heel eenvoudig gebruik van kunt maken. Voorbeelden: gratis pizza bezorgen of een tweede gratis pizza bestellen.

Stempelkaarten

Een eenvoudige manier om loyale klanten te belonen is een stempelkaart. Hartstikke handig voor jou als student want met een volle stempelkaart ontvang je vaak een hogere korting of gratis eten bij jouw volgende bestelling.

Andere simpele tips voor goedkoop eten bestellen:

  • Sommige restaurants geven op bepaalde dagen van de week kortingen weg. Dit zijn vaak de rustige dagen van de week zoals maandag, dinsdag of woensdag. Als je de tijd ervoor neemt, weet je precies wanneer je waar korting krijgt! Het is even wat moeite maar het levert je ook zeker wat op!
  • Schrijf je in voor nieuwsbrieven of volg jouw favoriete restaurants op social media. Zo weet jij altijd als eerste wanneer er een speciale actie is. Bij bepaalde restaurants ontvangt je zelfs een welkomskorting als je inschrijft voor de nieuwsbrief.
  • Probeer te besparen op extra producten zoals mayonaise, ketchup en drankjes. Deze heb je vaak zelf al in huis en kosten ook nog eens veel meer dan in de supermarkt.
  • Wist je dat je bij bijvoorbeeld Domino’s ook kunt lunchen? Dit is goedkoper dan ‘s avonds een pizza bestellen. Een lunchdeal inclusief drankje en Hot Sandwich scoor je al maar 5 euro.

Bekijk ook: 5x smaakvolle budgetgerechten voor studenten

Plaats een reactie

Sitemap