Goedkoop bier kopen

Bier is de meest gedronken alcoholische drank in Nederland. Vooral onder studenten is bier ontzettend populair. Dit komt natuurlijk omdat het lekker is maar ook omdat het goedkoper is dan wijn en mixdrankjes. Bier is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en daardoor ook in verschillende prijzen. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet voor goedkoop bier kopen!

Happy Hour

Logischerwijs zijn de biertjes in de kroeg duurder dan thuis op de bank. Je betaalt niet alleen voor het bier maar ook voor de gezelligheid en de locatie. Maar wanneer je het juiste moment kiest, hoeft het heus niet duur rw zijn. Veel kroegen hanteren namelijk een happy hour. Tijdens dit uur krijg je vaak twee biertjes voor de prijs van één of een biertje voor 1 euro. Veel bier voor weinig dus!

Bier aanbiedingen

Iedere supermarkt heeft elke week een ander biermerk in de aanbieding. Drink je het liefst een bepaald biersoort? Dan is het inslagen geblazen wanneer jouw favoriet goedkoper is dan normaal. Maakt het je niet uit want je drinkt, zolang het maar goedkoop is? Maak dan gebruik van een vergelijkingssite zoals superscanner.nl. Op deze website zie je eenvoudig waar je deze week het goedkoopste bier haalt.

Ben je gek op speciaal bier? Koop dit dan niet bij een slijterij. Hier betaal je voor één speciaal biertje al gauw een paar euro. In de reguliere supermarkten is speciaal bier regelmatig in de aanbieding en vaak net zo lekker.

Bierproeverij

Wanneer je het leuk vind om eens wat speciaal biertjes te nuttigen kan een bierproeverij uitkomst bieden. Je betaalt een vast bedrag voor een proeverij die meestal 1 á 2 uurtjes duurt. Naast het proeven van bier krijg ook nog wat extra informatie over het brouwen van bier en de totstandkoming van de verschillende smaken.

Ga eens voor de B-merken

Dat jij een keer geen Heineken of Amstel in je koelkast hebt staan zal niet voor scheve gezichten gaan zorgen. ‘B-merken’ zijn over het algemeen prima te drinken en een goed alternatief voor de duurdere merken. Kies bij Jumbo bijvoorbeeld voor het merk Dors en bij de Appie voor het merk Brouwers. Je zult merken dat de smaak van het bier prima is voor het geld dat je ervoor betaalt. Wil je echt weinig uitgeven? Dan kan je voor de C-merken gaan. Vaak zit er aan deze pils-soorten wel veel water toegevoegd, waardoor de smaak vaak niet geweldig is.

Een half kratje kan ook genoeg zijn

Houd je van een biertje op zijn tijd maar vind je een krat toch wel een grote uitgave? Ga dan voor de halve kratjes van Bavaria. Je hebt niet de ‘druk’ om een heel krat te moeten leegdrinken omdat die anders niet meer houdbaar is.

Tip: wanneer je weer een nieuwe voorraad bier gaat kopen kun je de oude kratjes weer inleveren voor statiegeld. Scheelt weer!

 

No Responses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *