Goede voornemens voor het nieuwe studiejaar

Het nieuwe studiejaar is onlangs weer begonnen en dat betekent dat het weer tijd is om de goede voornemens tevoorschijn te halen. Probeer jij jezelf hier ook aan te houden om dit studiejaar eens flink te gaan knallen? Misschien herken je jezelf dan wel in onderstaande goede voornemens!

Naar de hoorcolleges gaan

Als je al een tijdje studeert, is de kans groot dat ook jij wel eens een hoorcollege overslaat. Vooral als deze hoorcolleges worden opgenomen en online worden gezegd, want dan is het natuurlijk aantrekkelijker om het hoorcollege gewoon lekker eens vanuit bed te volgen. Toch is het wel een goed voornemen voor het studiejaar. Want als je gewoon fysiek aanwezig bent bij de hoorcolleges, kun je direct alle informatie meepakken en kun je de andere tijd beter besteden aan andere taken voor je studie. Proberen wat vaker naar de hoorcolleges te gaan kan natuurlijk altijd, zeker aan het begin van het nieuwe studiejaar!

Een planning maken

Tja, voor veel studenten een lastige kwestie: het maken van een planning. De veelgenoemde reden die hierbij wordt genoemd: ‘ik houd mezelf er niet aan’. Dat is natuurlijk makkelijk gezegd, want het is daadwerkelijk vaak wel de moeite waard om een planning te maken. Door een planning te maken zet je alles veel overzichtelijker voor jezelf op een rijtje, waardoor je minder snel belangrijke taken vergeet. Een nieuw studiejaar biedt nieuwe kansen, dus probeer het maken van planningen dit jaar gewoon nog eens!

Eerder beginnen met studeren voor een tentamen

Een goed voornemen voor het nieuwe studiejaar is naast het maken van een planning, ook om jezelf hier echt aan te houden. Wat dat betekent? Dat je niet één dag van tevoren moet gaan beginnen met leren voor een lastig tentamen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je te weinig tijd hebt genomen om alle stof goed te begrijpen, waardoor het tentamen misschien niet zo gaat als je had gewild. Je kunt beter op tijd beginnen met het leren van een tentamen, zodat je jouw tijd beter kunt verdelen. Je kunt tenslotte beter een paar uurtjes per dag leren tot aan je tentamen, dan de laatste dag heel veel uur. Door de tijd beter te verdelen zorg je ervoor dat je genoeg tijd en moeite hebt genomen en is de kans groter dat jouw tentamen goed gaat. Dit is een van de nieuwe voornemers voor het nieuwe studiejaar waar je jezelf zeker eens kan gaan proberen te houden. Probeer te stoppen met telkens uitstellen.

Studeren

Voorkom afleiding tijdens het leren

Ben jij iemand die snel afgeleid is tijdens het leren? Dat is natuurlijk niet fijn, want op deze manier duurt het werk waarschijnlijk een stuk langer. Een van de goede voornemens voor het studiejaar dat begint in 2021 is dan ook om deze afleiding voortaan te voorkomen. Dit is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan, maar je kunt er echt profijt van hebben.

Als we het hebben over voorkomen van afleiding tijdens het leren, hebben we het bijvoorbeeld van het vaker wegleggen van je telefoon. Of zelfs het uitzetten van je telefoon tijdens het leren kan een goede optie zijn. Ook achtergrondgeluiden dempen is handig om te doen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een tv of radio die aanstaat.

Gezonder eten tijdens de lunch

Ben jij iemand die op school regelmatig een ongezonde snack uit de kantine neemt tijdens de pauzes? Dat moet uiteraard zo nu en dan eens kunnen, maar het kan een goed voornemen zijn om dit te minderen voor het nieuwe studiejaar. Zeker als je wat beter op jouw eten wilt letten, is dit handig om te doen. De kantine van jouw school biedt vast ook lekkere gezonde gerechten aan waar je uit kunt kiezen. Wissel dit eens vaker met elkaar af, zodat je ook vaak genoeg iets gezonds eet als lunch. Een gezonde lunch kan namelijk ook gewoon heel lekker zijn. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om zelf eten mee te nemen, zodat je zeker weet dat je niet in de verleiding komt voor wat ongezonds.

Deze goede voornemens voorbeelden kun je zeker in je achterhoofd houden nu je net weer bent begonnen aan een nieuw studiejaar. Misschien zit er namelijk ook wel voor jou iets tussen waar je graag aan zou willen werken. Vooral aan het begin van het nieuwe studiejaar is het natuurlijk belangrijk dat je goed gemotiveerd bent. Kijk eens wat jouw goede voornemens lijst is en probeer jezelf daar dit studiejaar eens aan te houden. Wellicht lukt het wel helemaal en ga je dat ook zien aan de resultaten van jouw studie. Dat zou natuurlijk helemaal mooi meegenomen zijn!

Plaats een reactie

Sitemap