Goed nieuws: Snoozen is een teken van uitmuntende intelligentie

Dit is misschien wel het beste nieuws dat je vandaag gaat lezen: Je doorgaans door iedereen afgebrande ‘snooze-gedrag’ blijkt namelijk een stuk meer over jou te zeggen dan dat wordt gedacht. Hoewel snoozen wordt gezien als een teken van luiheid, blijkt dat mensen die snoozen intelligenter, creatiever en gelukkiger zijn.

Moeite met uit bed komen

Een Brits onderzoek heeft gekeken naar mensen die snoozen. Uit het onderzoek bleek onder andere dat mensen die laat naar bed gaan en dus ook later opstaan zich minder aan traditionele regels houden en hun eigen weg volgen. Wetenschappers hebben overigens voorgesteld aan diverse regeringen om scholen later te laten starten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat tieners hierdoor minder last krijgen van depressies, het aantal ongelukken afneemt en dat er beter wordt gepresteerd op school.

Hoewel het natuurlijk mooi is om te lezen dat je ontzettend intelligent bent zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Het is namelijk zeer belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Als je laat naar bed gaat, betekent dit dat je waarschijnlijk nog bezig bent met één van je hobby’s zoals whatsappen, Facebooken of Netflixen. Moet je er toch vroeg uit de volgende dag? Zorg dan dat je het niet te laat maakt. Zorg dat je ongeveer 8 tot 10 uur slaap per nacht maakt. Het kan namelijk nare gevolgen hebben voor je lichaam en geest als je te weinig slaap maakt.

Plaats een reactie

Sitemap