Gezond leven als student: zo pak je het aan

Borrels, uitgaan en uiteten met je medestudenten: het draagt niet altijd bij aan een gezonde leefstijl voor jou als student. Hecht je wel veel waarde aan gezond leven als student? Dan is het goed om te weten hoe je dit het beste aanpakt en hoe je een gezonde levensstijl goed volhoudt. Om jou op weg te helpen zetten wij hieronder wat handige tips op een rijtje. Lees dus snel verder als jij van die ongezonde gewoontes af wilt en meer aandacht wilt besteden aan een gezondere leefstijl.

Zorg ervoor dat je gezonde ingrediënten in huis hebt

Woon je op kamers? Dan heb je ongetwijfeld wel wat lekkere snacks in huis liggen. Als je echter juist wat gezonder wilt leven, is het ook verstandig om altijd wat gezonds in huis te hebben liggen. Sla dus bij het boodschappen doen genoeg gezonde ingrediënten in. Zo kom je minder snel in de verleiding voor een ongezonde snack. Denk bij gezonde producten bijvoorbeeld aan fruit, groenten en snackgroenten. Beperk het aantal ongezonde producten dat je meeneemt tijdens het boodschappen doen. 

Pak wat vaker de fiets in plaats van het openbaar vervoer

Als student gezond leven? Dan is het ook een aanrader om wat vaker de fiets te pakken. Woon je in een studentenstad, dan is vaak ook vele met de fiets te bereiken in plaats van met het openbaar vervoer. Fietsen is goed voor de gezondheid en zo zorg je er ook voor dat je dagelijks genoeg in beweging komt. Is het weer prima en heb je geen haast? Pak dan gewoon eens wat vaker de fiets als je gezonder wilt leven. Niet alleen naar school, maar ook als je wat gaat doen met vrienden of vriendinnen of als je naar de sportschool gaat.

Zorg voor een goede nachtrust

Als student kan het wel eens voorkomen dat je korte nachten hebt. Bijvoorbeeld doordat je tot in de late uurtjes bent uitgegaan met je medestudenten. Een slechte nachtrust is echter niet bevorderlijk voor jouw gezondheid. Het is daarom belangrijk om als student wel te proberen genoeg te slapen. Daarnaast bevordert slecht slapen ook je hongergevoel, waardoor je misschien sneller naar de ongezonde snacks grijpt. 

Beoefen een leuke sport

Sporten is natuurlijk goed voor de gezondheid en een gezonde levensstijl voor studenten. Sporten is goed om in beweging te blijven. Ga in jouw studentenstad op zoek naar een leuke sportvereniging of sportschool waar je kunt gaan sporten. Thuis sporten is natuurlijk ook een mogelijkheid door zelf work-outs uit te voeren wanneer je hier zin in hebt. Probeer in ieder geval een aantal keer per week intensief te bewegen als je gezonder wilt leven als student. Zoek een sport die bij je past en wat je echt leuk vindt om te doen. Als je het leuk vindt om een bepaald sport te beoefenen, ben je ook meer gemotiveerd. En dat betekent dat je niet zo snel zomaar nee zegt tegen een flinke sportsessie.

Neem wat vaker de trap

Niet alleen vaker de fiets nemen is een goede manier om meer in beweging te komen als student, ook vaker de trap nemen is slim om te doen. Dit is bijvoorbeeld goed te realiseren op je school. Je kunt hier de lift pakken naar een verdieping, maar lopen is ook een goede mogelijkheid. Traplopen is zeer effectief, dus denk hier zeker over na. Een keertje veel te vroeg op school? Pak dan lekker rustig aan de trap naar de tweede, derde of vierde verdieping. Het zijn dan wel een flink aantal trappen, maar dit draagt wel bij aan een hoog aantal stappen per dag. En het is een stuk gezonder dan telkens maar de lift pakken!

Kies minder voor drankjes met veel suiker

Je ontkomt er als student niet aan: gezellige borrels en uitgaan in clubs. In sommige glazen alcohol zit best veel suiker en echt gezond is dit natuurlijk niet. Als je graag gezonder wilt leven maar het uitgaan niet wilt missen, dan is het een aanrader om te kiezen voor drankjes met minder suiker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bier of een mixdrankje met water of spa rood. Voorkom echte suikerbommen om gezonder te leven.

Een gezonde leefstijl is ook voor studenten goed mogelijk. Met deze tips ben je hiermee al een goed eind op weg. Ben je jouw ongezonde gewoontes als student zat en vind je het tijd voor verandering? Gebruik deze tips dan als houvast. Als je gemotiveerd blijft moet het jou ongetwijfeld lukken om gezonder te leven!

Plaats een reactie

Sitemap