Gezond de feestdagen doorkomen? Dat doe je zo

De decembermaand staat niet alleen bekend als een dure maand, maar ook om de vele diners, hapjes en alcoholische versnaperingen. Als je net lekker bezig bent met je gezonde leefstijl, kan deze maand best pittig worden. Het is echter goed mogelijk om gezond de feestdagen door te komen, zonder meteen veel kilo’s aan te komen. Wil je graag gezond de feestdagen door? Wij zetten hieronder op een rij hoe je dit het beste aanpakt!

Blijf genoeg bewegen

Je hebt vast niet continu te maken met avondjes vol gezelligheid, eten en drankjes. Om gezond de feestdagen door te komen is het daarom belangrijk om nog steeds genoeg te blijven bewegen. Ga wat vaker wandelen of fietsen of duik de sportschool in voor een paar keer per week. Zolang je genoeg beweegt, is het echt niet zo erg dat je een keertje wat meer eet bij het kerstdiner. Als je graag nog wat wilt afvallen in december voor de feestdagen, dan is beweging natuurlijk ook een aanrader. Hoe meer je beweegt, hoe groter de kans dat je wat kilo’s kwijtraakt. Ook tijdens de kerstdagen zelf is het mogelijk om te bewegen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere kerstwandeling tussendoor.

Kook zelf in plaats van iemand anders

Wil je zelf bepalen wat je eet? Dan is het een aanrader om tijdens de feestdagen zelf te koken. Neem het diner op je, dan heb je zelf invloed over wat er op tafel komt te staan. Op deze manier is het makkelijker om ook gezonde dingen toe te voegen, zoals groenten en fruit. Zo kun je ook eenvoudig gezond eten met kerst. Door zelf te koken voorkom je dat er niets gezonds op tafel staat omdat je bij iemand anders aanschuift. Wil je echt geen spijt krijgen van ongezonde keuzes, dan is het dus beter om zelf de keuken in te duiken.

Eet kleinere porties

Bij een kerstdiner staat er vaak van alles op tafel en het kan lastig zijn om je dan echt in te houden. Een goede tip om gezond bezig te blijven, is door kleinere porties te eten. Wat hiervoor slim is, is om een kleiner bord te gebruiken. Zodra je uitgegeten bent, is het dan goed om jezelf af te vragen of je al vol zit of niet. Drink ook even wat water tussendoor en peil daarna of je genoeg gegeten hebt. Eet ook langzaam en niet te snel, omdat je anders echt door blijft eten en later misschien spijt krijgt.

Drink niet te veel alcohol

Het spreekt voor zich, maar kan ook best lastig zijn tijdens de feestdagen: niet te veel alcohol drinken. Veel alcohol bevat een hoop calorieën en dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor als je graag fit wilt zijn en wellicht ook wilt afvallen. Probeer je alcoholinname dus iets te beperken tijdens de feestdagen. Een paar drankjes moet echt wel kunnen, maar maak het niet te gek als je graag gezond de feestdagen doorkomt.

Drink veel water

Nog een goede tip om je gezonde leefstijl te behouden tijdens de feestelijke maand december, is door veel water te drinken. Water drinken is van belang om gezond en fit te blijven, dus dit is belangrijk om te blijven doen. Ook wanneer je al een paar biertjes of wijntjes op hebt tijdens het kerstdiner. Om te voorkomen dat je te veel eet en spijt krijgt, is het ook handig om water te drinken voordat je gaat eten of na de maaltijd. Door water te drinken voel je jezelf voller en dat kan erbij helpen om niet onnodig veel te eten. Veel water drinken helpt ook voor het afvallen voor de feestdagen. Wil je nog iets fitter worden voordat kerst aanbreekt? Zorg er dan voor dat je genoeg water drinkt en frisdranken en alcohol zo veel mogelijk laat staan. Op die manier kun je nog wat extra kilo’s afvallen voor de kerstdagen.

Zoals je hierboven hebt gelezen is het dus zeker mogelijk om gezond de feestdagen door te komen. Zodra je het echt wilt, is het dus goed om na te denken over hoe je het gaat aanpakken. Met deze tips ben je al een heel eind op weg, dus houd deze zeker in gedachten. 

Lukt het je om gezond te blijven tijdens de feestdagen, maar ben je nog niet helemaal tevreden? Dan kun je natuurlijk ook gezond blijven eten na de feestdagen. Als het je met de feestdagen gelukt is, moet het daarna vast ook lukken om nog meer aan je gezonde leefstijl te werken.

Plaats een reactie

Sitemap