Geldzaken: de financiële situatie van Thomas (25)

Hi Thomas, leuk dat mee wilt werken aan dit interview over je geldzaken. 

Hoi, prima hoor. Kom maar op met die vragen haha.

Kun je kort iets over jezelf vertellen? 

Zeker kan ik dat. Ik ben Thomas en ik ben 25 jaar oud. Ik volg de master Planologie aan de RUG in Groningen. Ik woon nu ongeveer 5 jaar in Groningen. Naast mijn studie speel ik 1 keer per week rugby, ga ik regelmatig uit en game ik met vrienden.

Heb je de openheid over geld vanuit huis meegekregen? 

Niet echt. Voor mijn ouders was geld niet echt belangrijk. Hetzelfde geldt voor mijzelf. Ik zorg dat ik iedere maand voldoende geld heb om van rond te komen en om leuke dingen van te doen. Verder denk ik er eigenlijk niet veel over na.

Hoe is jouw relatie met geld? 

Eigenlijk een beetje hoe ik het hierboven omschrijf. Ik werk om mijn studieschuld niet te hoog op te laten lopen. Dit doe ik puur voor later. Verder weet ik wat er maandelijks ongeveer in komt en uitgaat. Maar dit kan ook nog wel eens variëren.

Heb je een bijbaantje? En wat verdien je daar per maand mee? 

Ja, ik heb een bijbaantje. Ik werk een dag in de week bij een huiswerkinstituut waar ik leerlingen van de middelbare school help met exacte vakken. Dit is vaak doordeweeks en kan ik prima combineren met mijn studie. Daarnaast werk ik ongeveer 10 uur per week bij Domino’s als pizzabezorger. Dit is vaak in het weekend. Samen verdien ik ongeveer 650 euro per maand bij. Dit hangt af van het aantal uren dat ik werk. Dit is de ene maand meer dan de andere.

Hoe organiseer jij je geldzaken?

Ik organiseer ze eigenlijk niet of nauwelijks. Ik weet dat er genoeg binnenkomt door mijn lening en mijn bijbaantjes. Daarmee kan ik het iedere maand redden. Als ik zie dat er echt weinig op mijn rekening staat, doe ik wel iets zuiniger aan.

Welke bedrag leen je maandelijks bij DUO? 

Ik leen iedere maand 600 euro bij. Van dit bedrag betaal ik mijn studio in de Korrewegwijk. Hier betaal ik iedere maand 490 euro voor. De huurprijs vind ik nog wel meevallen als ik dit vergelijk met de bedragen die mijn vrienden soms betalen. Na een aantal jaar in een studentenhuis gewoond te hebben, vind ik het nu fijn om mijn eigen (kleine) plekje te hebben.

Hoeveel geld geef je maandelijks uit aan boodschappen? 

Zelf heb ik eigenlijk geen idee. Ik denk dat het ongeveer 100 euro is? Misschien 150 euro. Ik eet regelmatig met vrienden. Zij doen meestal de boodschappen en sturen mij achteraf een Tikkie. Dat klinkt misschien een beetje lui en dat is het ook, haha.

En waar geef je met liefde geld aan uit? 

Ik geef mijn geld met liefde uit aan goede kleding. Ik ga niet heel vaak winkelen, meestal 1 keer per 2 maanden. Af en toe krijg ik een aantal kledingstukken gesponsord van mijn ouders. Dit zijn vaak de duurdere kledingstukken die ik echt nodig heb zoals een winterjas of een goede broek.

Waar wil je niet op besparen? 

Het liefst bespaar ik helemaal niet, haha. Maar ik wil in ieder geval niet besparen in de kroeg met vrienden. Als ik een keer weinig geld heb, dan eet ik liever een droge boterham dan dat ik een avondje stappen oversla.

Heb je nog slimme bespaartips die je onze lezers wilt meegeven? 

  • Ik zou zeggen, neem altijd een bijbaantje tijdens je studententijd (als je studie het toelaat). Je leert veel mensen kennen, je doet werkervaring op en je verdient er ook nog mee.
  • Genieten is belangrijk. Ook als student. Dit is geen slimme bespaartip, maar wel een wijs advies!

Lees ook:

De financiële situatie van Ella (19)
De financiële situatie van Nienke (20)
De financiële situatie van Tessa (21)
De financiële situatie van Martijn (25)
De financiële situatie van Jochem (21)

Plaats een reactie

Sitemap