Geldzaken: de financiële situatie van Tessa (21)

Hoi Tessa, leuk dat je wilt mee werken aan dit artikel over geldzaken. Ben je in het dagelijks leven eigenlijk veel mee geld bezig? 

Ik ben student, dus eigenlijk altijd arm. Om deze reden ben ik eigenlijk iedere dag wel met geld bezig. Als ik een pizza wil bestellen kan ik beter diezelfde avond niet meer naar de kroeg gaan. Op deze manier weeg ik bepaalde dingen tegen elkaar af. Maar ik ben geen bespaargoeroe ofzo die op iedere cent let.

Ben je open over je geldzaken?

Ja, ik ben heel open. Als iemand mij vraagt hoeveel ik per maand bij leen vind ik dit geen probleem om te vertellen. Gelukkig heb ik nog wel een bijbaantje dus ik ben nog niet zo’n hele lui student, haha.

Wat voor bijbaantje heb je? En wat verdien je daar per maand mee? 

Ik werk 1 á 2 dagen per week in een bakkerij in Utrecht. Hier sta ik achter de toonbank en help ik klanten met het afrekenen van brood en gebak. Ik verdien hier ongeveer 300 á 400 euro per maand mee. Hier kan ik gelukkig mijn kamer in de Rivierenwijk mee financieren.

Goed bezig! Je zei dat je iedere maand ook een bedrag bijleent. Hoeveel is dit en wat doe je hiermee?

Ik leen 400 euro per maand bij. Dit gebruikt ik o.a. voor boodschappen, feestjes, kleding, telefoonabonnement, Netflix etc. Ik denk dat 400 euro per maand wel een redelijk normaal bedrag is om bij te lenen. Als ik over een paar jaar een fulltime baan heb, betaal ik maandelijks een paar tientjes om het af te lossen.

Hoe organiseer je je geldzaken? 

Eigenlijk organiseer ik weinig, haha. Gelukkig weet ik wat er maandelijks +/- binnen komt en weer uitgaat. Aan het einde van de maand houd ik hier wel rekening mee. Ik vind het namelijk geen fijn idee om tekort te komen.

Hoeveel geld geef je maandelijks uit aan boodschappen? 

Aan boodschappen geef ik ongeveer 30 á 40 euro per week uit. Dat zal +/- 110 euro per maand zijn. Ik let niet echt op de kleintjes als ik boodschappen doe. Wel kijk ik af en toe naar de aanbiedingen zoals tijdens de Hamsterweken bij Albert Heijn.

Wat is jouw guilty pleasure op gebied van geld? Waar vind je dat je te veel geld aan uitgeeft?

Kleding, haha. Als ik een leuke jeans of topje zie moet ik die meteen kopen. Ik kan echt niet wachten tot de uitverkoop. Helaas heb ik ook al heel wat miskopen gedaan. Kleding die ik in de winkel of online heel leuk vond maar uiteindelijk toch niet helemaal mijn ding waren. Ik probeer miskopen zoveel mogelijk te verkopen via United Wardrobe.

Wat vind je zonde van je geld? 

Het openbaar vervoer. Gelukkig heb ik doordeweeks gratis reizen maar in het weekend reis ik nog regelmatig naar mijn ouders in Noord-Holland. In de zomer ga ik ook vaak naar festivals die een eindje treinen zijn. Vorig jaar ben ik bijvoorbeeld naar Tomorrowland in België geweest. Super leuk, maar wel een erg dure uitgave. Naast het toegangsticket (meer dan 200 euro) was ik ook nog 50 euro aan ov kosten kwijt. Maar gelukkig was het het wel waard ;).

Tessa nogmaals bedankt voor al je antwoorden!

Lees ook:

De financiële situatie van Nienke (20)
De financiële situatie van Martijn (25)
De financiële situatie van Jochem (21)
De financiële situatie van Ella (19)
De financiële situatie van Ilse (21)

Plaats een reactie

Sitemap