Geldzaken: de financiële situatie van Martijn

Hi Martijn (25), leuk dat je open wilt zijn over je geldzaken! Ben je in het dagelijks leven eigenlijk open over geld? 

Leuk dat ik gevraagd ben voor deze rubriek. Ik ben redelijk open over geld. Mensen mogen best weten wat ik verdien. Maar om iedereen mijn banksaldo te vertellen vind ik iets te ver gaan.

Heb je die openheid wel/niet van huis uit meegekregen? 

Ik denk het wel. Vroeger toen ik nog wat jonger was vertelden je ouders je niet wat ze verdienden. Maar inmiddels hebben ze het wel verteld. Niet op de euro precies natuurlijk.

Heb je een bijbaantje? En wat verdien je daar per maand mee? 

Ja ik kreeg na mijn stage een energiemaatschappij een bijbaantje aangeboden op de marketingafdeling. Daar verdien ik nu tussen de 600 en 800 per maand mee. Afhankelijk van het aantal dagen dat ik daar werk. Daarmee kan ik gelukkig mijn huur mee betalen in Zwolle, en nog genoeg andere leuke dingen mee doen. Daarnaast heb ik als hobby een website met een overzicht van alle webshops die het principe: vandaag besteld vandaag in huis hanteren. Daar verdien ik een paar tientjes per maand mee.

Hoe organiseer je je geldzaken? 

Eigenlijk organiseer ik mijn geldzaken niet echt. Ik weet hoeveel en wanneer er geld wordt afgeschreven. Ik zorg dan dat ik voldoende geld op mijn rekening heb, meestal lukt dat wel. Soms komt het voor dat ik een grote aankoop heb gedaan en ik geld bij moet leggen van mijn spaarrekening. Ik probeer de maand daarop dat bedrag weer terug te boeken naar mijn spaarrekening wanneer ik wat minder kosten heb in die maand.

Hoeveel geld geef je maandelijks uit aan boodschappen? 

Dat zou ik eigenlijk eens een keer moeten bijhouden. Ik denk ongeveer 100 euro per maand. Maar daar zitten de broodjes in de kantine op school niet bij in.

Wat is jouw guilty pleasure op gebied van geld? Waar vind je dat je veel geld aan uitgeeft?

Ik geef wel veel geld uit aan uitgaan en festivals, die prijzen van festivals zijn eigenlijk schrikbarend hoog. Je betaalt gemakkelijk 60 tot 80 euro voor een entreekaartje. Gek genoeg heb ik het er elke keer weer voor over. Daarnaast geef ik best wel wat geld uit aan eten, ik laat graag wat bezorgen via Thuisbezorgd. Aan mijn Playstation geef ik ook graag wat geld uit om nieuwe games te kunnen spelen.

Wat vind je zonde van je geld? 

Te dure kleding. Ik zal nooit een jas of broek van 300 euro kopen. Ik geef dat geld liever uit aan een mooie tv waar je een aantal jaren plezier van hebt, in plaats van een jas die het jaar erop alweer uit de mode schijnt te zijn.

Martijn, bedankt voor je hulp! Lijkt het jou leuk om een keer in deze rubriek te verschijnen? Laat een reactie achter of stuur een mailtje info@slimmecentenvoorstudenten.nl.

Lees ook:

De financiële situatie van Nienke (20)
De financiële situatie van Tessa (21)
De financiële situatie van Jochem (21)
De financiële situatie van Ella (19)
De financiële situatie van Ilse (21)

Plaats een reactie

Sitemap