Geld verdienen met je oude computer of telefoon

Het klink voor veel studenten als muziek in de oren: geld verdienen met je oude computer of telefoon. Je hebt waarschijnlijk  nog wel ergens een oude computer of een Nokia 3310 liggen. Hier kan veel waarde in zitten zonder dat veel mensen het weten! Maar hoe kun je hier geld mee verdienen? 

Neem eens een kijkje op de zolder van je ouders of in je oude kamer. Waarschijnlijk kom je veel troep tegen maar tussen deze troep kom je vast iets bruikbaars tegen zoals een oude telefoon of computer. De Nokia 3310 is bijvoorbeeld veel meer waard dan je denkt. Het blijkt namelijk dat je uit deze oude toestellen goud kan oogsten. We weten allemaal dat goud zeldzaam is. Daarnaast is het ook nog eens inert. Dit betekent dat het niet of nauwelijks reageert met andere stoffen.

Om het goud te verzamelen moet je alle componenten uit je oude apparatuur halen die goud bevatten. In de computer vind je het meeste goud op de processor (deze zit verstopt op het moederbord, de grootste printplaat in je pc. Je zult de processor vinden onder de koelcomponenten). Op deze processor zitten namelijk op de onderkant allemaal stukjes goud. Er is hier gekozen voor goud omdat dit erg goed geleid.

Nu gaat er natuurlijk een geweldig lang chemisch proces aan vooraf voordat je uiteindelijk echt goud te pakken hebt. Breng daarom gewoon je oude printplaten naar een chemische expert. Tegen een kleine vergoeding wil hij je vast helpen om het goud uit je oude apparaten te halen! Dit goud kun je vervolgens weer verkopen aan de goud- en zilverhandelaar.

Plaats een reactie

Sitemap