Geld verdienen met je eigen foto’s

Maak je regelmatig goede foto’s, kun je een beetje bewerken en ben je commercieel ingesteld? Dan kun je geld verdienen met je eigen foto’s! Website beheerders, designers en reclamebureaus hebben zelf weinig tijd om goede foto’s te maken maar hebben ze wel nodig voor hun werk!

Hoe verkoop je je eigen foto’s?

Jouw beste plaatjes kun je uploaden op verschillende stockwebsites. Dit zijn marktplaatsen met duizenden foto’s voor commercieel gebruik. Geïnteresseerden kunnen hier afbeeldingen downloaden en de bijbehorende gebruikersrechten kopen. De websites hanteren strenge kwaliteitseisen bij de foto’s die verkocht worden. De kwaliteitseisen zijn het strengst bij stocksites, en iets minder streng bij microstocksites. Stocksites richten zich over het algemeen meer op professionele fotografen. Hobby fotografen kunnen beter terecht bij microstocksites. Hier zijn de kwaliteitseisen minder streng en krijg je een hoger percentage van de vraagprijs per foto. www.dreamstime.com is een goede microstocksite om eens rond te kijken.

Geld verdienen met foto’s maken

Wat je gaat verdienen als hobby fotograaf hangt helemaal af van de kwaliteit en onderwerpen van je portfolio. Ook de grootte is belangrijk bij het uploaden van foto’s. Voldoe je aan deze eisen? Dan zullen je foto’s vaker verkocht worden en kun je een betere prijs per afbeelding vragen. Bij microstocksite Dreamstime krijg je in het begin 20% van de vraagprijs per foto. Naarmate je meer gaat verkopen kan dit stijgen naar 50%. Je verdiensten kun je vanaf 100 dollar uitlaten betalen via een cheque of PayPal.

Geef iedere foto een passende naam zodat die beter gevonden wordt in de zoekmachine van de website. Als de omschrijving helder en duidelijk is zullen potentiële kopers de foto eerder vinden én kopen.

Exclusiviteit

Als amateur fotograaf kun jij zelf kiezen of je jouw foto’s op één of meerdere microstocksites plaatst. Als je de foto’s op meerdere sites aanbiedt zul je waarschijnlijk meer verkopen omdat je een grotere groep mensen bereikt. Toch hebben stocksites liever niet dat je de foto’s op meerdere sites verkoopt. Daarom belonen stocksites fotografen die hun foto’s alleen op hun site plaatsen met een hoger percentage commissie per foto. Bij Dreamstime krijg je als exclusieve fotograaf bijvoorbeeld 60% van de verkoop per foto en 0.20 cash als je een foto uploadt (goedgekeurd wordt).

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden en sta je popelen om geld te verdienen met je eigen foto’s? Besef wel dat het veel tijd kost om lekker bij te verdienen met de online verkoop van jouw foto’s. In het begin zul je een laag percentage per foto ontvangen en zul je veel tijd kwijt zijn aan het maken van kwalitatief goede foto’s.

Lees meer: Geld verdienen met ideeën bedenken

Plaats een reactie

Sitemap