Geld verdienen met ideeën bedenken

Ben jij iemand die altijd wel ergens een oplossing voor heeft of heb je altijd direct de wildste ideeën over een bepaald concept? Dan kun je wellicht geld verdienen met ideeën bedenken! Niet iedereen is immers zo creatief en oplossingsgericht als jij. En daar kun jij dan weer je voordeel mee doen.

Waar vind je problemen?

Tegenwoordig maken bedrijven graag gebruik van crowdsourcing. Dat is een samenwerking tussen bedrijven en mensen die niet werkzaam bij de desbetreffende organisatie. Een frisse blik op een probleem dat al langer speelt kan leiden tot een hele eenvoudige oplossing. Bedrijven zijn ook regelmatig opzoek naar studenten. Dit is een echte win-win situatie als je het ons vraagt. Studenten kunnen namelijk hun opgedane kennis meteen in de praktijk brengen en bedrijven kunnen deze kennis weer gebruiken om lastige problemen op te lossen.

Geld verdienen met ideeën bedenken

Om een creatief idee te bedenken is het noodzaak om je te verplaatsen in de ander. Doe onderzoek naar bedrijven, bekijk wat ze verkopen en waar ze tegen aanlopen. Alleen dan kun je met goede, creatieve ideeën op de proppen komen die waardevol zijn. Geld verdienen met ideeën bedenken kan op twee manieren:

  • Battle of concepts – dit is een wedstrijd waarbij je creatieve ideeën en oplossingen voor bedrijven kunt aandragen in ruil voor geld. Op de website van Battle of concepts vind je verschillende uitdagingen die je kunt aangaan. Als je een interessante uitdaging hebt gekozen kun je beginnen met het grondig doorlezen van de briefing. Werk vervolgens jouw ideeën uit en uploadt deze op de website. Een challenge duurt maximaal 2 maanden en je kunt altijd een bedrag winnen tussen de 1.000 en 5.000 euro. Dit wordt van tevoren aangegeven. Meedoen is mogelijk als je bezig bent met een HBO of WO opleiding of deze al hebt afgerond.
  • Bedrijven benaderen – Af en toe plaatsen bedrijven een probleem of kwestie op hun eigen website of social media kanalen en vragen anderen om hulp. Jij als creatieve geest kunt hier dan op reageren en een oplossing aanbieden. Bijvoorbeeld ideeën voor een nieuwe website, het eenvoudig uitleggen van een bepaald product aan consumenten of een oplossing voor de hoge energiekosten. Als jij met een waardevol idee komt, hoef je deze zeker niet kosteloos aan te dragen. Je kunt zelf bepalen wat jouw idee waard is. Blijf wel altijd realistisch.

Slimme tips voor een goed idee: 

    • Lees je grondig in. Pas als je volledig begrijpt wat het probleem is, kun je een gepaste oplossing verzinnen. Vraag ook naar de wensen en behoeften van de belanghebbende. Als je deze in kaart gebracht hebt, kun je deze toepassen op het probleem.
    • Test het creatieve idee. Dit is een stap die vaak vergeten wordt.
    • Ga mee met bepaalde economische- of ecologische trends in het bedrijfsleven.
    • Neem voldoende tijd om het idee uit te werken. Aan een half idee hebben bedrijven vaak maar weinig. Dat het bedenken van een waardevol idee tijd kost is eigenlijk alleen maar voordelig. Het biedt jou namelijk voldoende tijd om de beste oplossing aan te dragen.

Geld verdienen met ideeën bedenken is eerder een leuke manier om een extra zakcentje bij te verdienen dan een echte bijbaan. Je hebt namelijk niet altijd de zekerheid dat je het bedrag ook daadwerkelijk wint. Een voordeel kan wel zijn dat er een mogelijkheid bestaat om ontdekt te worden te worden door potentiële werkgevers. Daarnaast kun je de opdrachten die je hebt voltooid natuurlijk weer op je CV zetten.

Tip: vergeet je verdiensten niet op te geven bij de Belastingdienst. Als je meerdere keren per jaar een opdracht uitvoert gaat het om een flink bedrag op jaarbasis.

Lees ook: Online geld verdienen: Verdien tot wel €5000 p/maand

Plaats een reactie

Sitemap