Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen

Blogs over mode, koken, feesten, muziek, lifestyle, celebritys etc. Je kunt het zo gek niet bedenken en iemand blogt erover. Een grote hit op dit moment is vloggen. Heb je een interessant onderwerp en kun je redelijk schrijven? Start een webblog en verdien er je geld mee!

Om een blog te starten kun je je natuurlijk aanmelden op een van de vele webblogsites zoals bloglovin, blogspot, blogger, Tumblr etc.
Hier kun je een webpagina aanmaken en al je interessante content plaatsen. Maar ik denk dat je er verstandiger aan doet om een blog in bijv. WordPress te beginnen. Want als je een blog bijhoudt in bijv. blogspot ziet je URL er zo uit: slimmecentenvoorstudenten.blogspot.nl en je vindbaarheid in de zoekmachines is vele malen lager dan in WordPress omdat je daar een eigen domeinnaam hebt →  (slimmecentenvoorstudenten.nl).

Het enige nadeel van WordPress is dat je er voor moet betalen. Ten eerste moet je een geschikte domeinnaam kopen (variërend tussen de 1 en 10 euro).
Ten tweede moet je hosting provider kiezen. Dat is het bedrijf dat de webruimte en domeinnaam van je website verzorgt. Het handigst is om een pakket te nemen (domeinnaam +hosting). Je betaald dan gemiddeld rond de €20,- per jaar.

Als je serieus geld wilt verdienen met bloggen zijn de bezoekers van je blog het belangrijkst. Daarom moet je focus in het begin vooral liggen bij het creëren van een populaire blog. Plaats regelmatig nieuwe berichten met interessante content en promoot je blog doormiddel van linkruil en social media. In het begin zal het aantal bezoekers niet afwegen met de tijd die je er instopt, máár blijf vooral volhouden!
Als je eenmaal redelijk wat bezoekers hebt kun je beginnen met geld verdienen. Dit kan door het plaatsen van Adsense en affiliate advertenties.

Vloggen is het bijhouden van een ‘vlog’ (een video weblog). Het beste platform voor het bijhouden van een vlog is natuurlijk YouTube. Als je daarmee geld wilt verdienen kun je al vanaf het begin advertenties inschakelen voor je YouTube kanaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *