Geld verdienen door je eigen webshop te starten

Lijkt het jou leuk om online producten te promoten en te verkopen? Dan is een eigen webshop iets voor jou! Zelfs als je niets weet van websites bouwen is het niet al te moeilijk om als student je eigen webshop te beginnen. Tevens biedt het jou de mogelijkheid om online veel geld te verdienen! 

Een eigen webshop beginnen

Voordat je een webshop kunt beginnen moet je eerst een paar dingen op een rijtje zetten:

  1. Een webshop runnen kost veel tijd en energie. Zeker in het begin ben je veel tijd kwijt aan het inkopen en promoten van je producten. Ook moeten de producten natuurlijk netjes in de webshop worden geplaatst. Het vergt enig doorzettingsvermogen om dit allemaal op te bouwen. Bovendien zal je in het begin weinig bezoekers hebben omdat je webshop nog weinig content bevat. Content wordt gelezen door zoekmachines die vervolgens jouw positie bepalen wanneer iemand een trefwoord in de zoekmachine invoert.
  2. Kies een product of productgroep die je wilt verkopen. Dit kan van alles zijn zoals zelfgemaakte producten tot aan kleding of boeken. Kies een product die jij echt leuk vindt en niet alleen een product waar je veel aan kunt verdienen. Je bent er immers telkens mee bezig.
  3. Verzin vervolgens een naam voor je webshop en koop een domeinnaam op bijvoorbeeld hostnet.nl. Een domeinnaam is de naam van je website die je boven in de zoekbalk intikt wanneer je naar de webshop surft.
  4. Vervolgens kies je een software pakket voor je webshop. Die software kan je veel werk uit handen nemen. Het zorgt voor het ontwerp van je shop, de webhosting, het afhandelen van betalingen, je administratie en véél meer. Kijk eens op SEOshop.nl of Mijnwebwinkel.nl.

Administratie webshop

Wanneer je producten verkoopt, dien je een KvK en BTW-nummer te hebben. Dat betekent dus dat je moet inschrijven bij de kamer van koophandel. Maar het lijkt allemaal lastiger dan het is. Inschrijven bij de KvK is gratis en je moet eenmalig wat formuliertjes invullen. Verder zorgt de webshop software er automatisch voor dat je KvK en BTW-nummer op de juiste facturen en bonnen worden vermeld, en dat je webshop voldoet aan allerlei standaard wettelijke regels.

Tips voor een goede verkoop

  • Wanneer je een webshop start is het belangrijk om te weten op welke potentiële klanten je gaat richten. Als je dit weet, kun je deze mensen gericht benaderd zoals met Facebookadvertenties, Instagram of door het plaatsen van blogs (over jouw producten) op verschillende websites.
  • Plaats blogposts over jouw producten op de webshop onder een kopje ‘blog’. Potentiële klanten vinden het vaak interessant om meer van een product af te weten en de blogs zorgen voor een betere plek in de zoekmachines.

Meer tips voor een goede verkoop vind je hier.

1 gedachte over “Geld verdienen door je eigen webshop te starten”

Plaats een reactie

Sitemap