Geld overhouden door deze 8 duurzame aankopen

Soms moet je eerst flink investeren in bepaalde items in je ‘huishouden’ om er vervolgens flink mee te besparen. Omdat wij weten dat er met deze investeringen flink bespaard kan worden, hebben wij 10 van dat soort items voor je op een rijtje gezet!

1. Bakjes, bakjes en nog eens bakjes

Door je eten slim te bewaren kun je er langer van genieten, hoef je minder te kopen en bespaar je geld. Heb je een kliekje over? Dan kun je dit invriezen in een handig bewaarbakje en dit later opeten. Op langer termijn kun je hier flink mee besparen! Wil je meer weten over het bewaren van restjes? Je vindt het in ons artikel ‘zo bewaar je kliekjes‘.

 10 duurzame aankopen

2. Waterfles met filter bubbel

Met deze fles heb je altijd gefilterd water op zak! Je hoeft nooit meer plastic flesjes uit de supermarkt te kopen en je bent ook nog eens milieuvriendelijk bezig! Een goede waterfles met filter bubbel vind je bij bol.com voor €12,99.

3. E-reader

Ben je een echte boekenwurm? Dan weet je dat de meest recente boeken al gauw €20,- per stuk kosten. Door een e-reader aan te schaffen hoe je nooit meer paperback boeken te kopen maar lees je digitaal. Bemachtig via via stapels online boeken helemaal gratis! Een e-reader koop je hier voor iets meer dan 100 euro.

4. Gereedschapskist

Ook al denk je nu misschien van niet, ook als student moet je af en toe iets repareren.Een basis ‘tool kit’ gereedschap inclusief hamer, moersleutel en schroevendraaier komt altijd van pas! Hiermee bespaar je weer geld op de monteur of een nieuw product. Deze basis tool kit is verkrijgbaar bij Ikea voor €7,99.

5. Wasrekje

Met een wasrekje gaan je kleren veel langer mee en je bespaart ook nog eens op de energierekening van jouw studentenhuis! En wederom is dit ook beter voor het milieu dan de droogbeurt in de droger! Een wasrek kun je koop je bij Action of Ikea voor max. 5 euro.

10 duurzame aankopen

6. Telefoonhoesje

De smartphone is ongeveer het kostbaarste bezit van ons allemaal. Om deze reden wil je ‘m graag goed beschermen. Een stevig telefoonhoesje kan hier bij helpen! Telefoonhoesjes heb je natuurlijk in veel verschillende soorten maten, afhankelijk van je smaak en type smartphone. Als je een beetje slim zoekt ben je hier gemiddeld niet meer dan 5 euro aan kwijt. Bekijk het hier.

7. Duurzame sportapparatuur

Denk niet meteen aan een crosstrainer, hardloopband of een professioneel roeiapparaat maar hou het klein en investeer in kleine gewichtjes en een handig yogamatje. Ideaal voor studenten die geen motivatie hebben om naar de sportschool te gaan en toch nog een beetje in shape willen blijven. Weet je niet wat je moet beginnen met deze apparatuur? Op YouTube staan super veel sport tutorials die je thuis kunt doen!

10 duurzame aankopen

8. Diepvries

Wat al eerder benoemd is bij punt 1 is dat je flink kunt besparen door eten te bewaren. Daarbij is het wel noodzaak dat je dit slim en veilig doet. Een maaltijd langer dan 3 dagen in de koelkast bewaren is niet al te verstandig. Een diepvries biedt hier uitkomst. Hier kun je maaltijden minimaal een maand bewaren! Veel studentenhuizen beschikken niet standaard over een diepvries. Vaak is er alleen een klein diepvriesvak bovenin de koelkast aanwezig. Overleg met je huisgenoten of met de huisbaas over de mogelijkheden voor een extra vriezer. Dit kan je heel wat geld besparen!

duurzame producten

Heb jij ook tips voor duurzame aankopen? Laat het ons weten in de comments!

Plaats een reactie

Sitemap