Flink geld verdienen op Koningsdag

Nog een paar weken en dan is het Koningsdag 2018! De dag dat heel Nederland de verjaardag van Koning Willem-Alexander viert. Maar ook een dag dat er flink geld verdiend kan worden! Wij hebben daarom vijf eenvoudige manieren op een rij gezet om geld te verdienen op Koningsdag! 

Er zijn natuurlijk een miljoen manieren te bedenken om geld te verdienen. Wij hebben de makkelijkste en effectiefste manieren voor je samengesteld.

1. Kunstwerken maken

Als je creatief bent en een beetje kunt tekenen kun je op Koningsdag kinderen gaan schminken! Kinderen raken al snel enthousiast over het feit dat ze de rest van de dag als een vlinder of Spiderman kunnen rondlopen. Als je dus met een kraampje op de vrijmarkt gaat staan tijdens Koningsdag, ontvang je gegarandeerd klanten.

verdienen op Koningsdag

2. Spelletjes verzinnen

Misschien wel de makkelijkste manier om geld te verdienen is het aanbieden van spelletjes. Als je een paar leuke spelletjes hebt bedacht kun je hier meteen een ‘challenge’ element aan toevoegen. Kinderen zijn dol op wedstrijdjes en beloningen. Twee of drie kinderen kunnen bijvoorbeeld ‘racen’ met zaklopen of hoepel werpen. De beste wint iets kleins zoals een zakje snoep.
Tip: Vraag bij de dichtstbijzijnde sporthal of je een aantal materialen mag lenen. In de meeste gevallen is dit geen probleem en het kost niets.

3. Oude spullen verkopen

De klassieker op alle vrijmarkten: een uitgestald kleedje met wat oude spulletjes die je probeert te verkopen. Kijk bij je ouders/opa/oma/kennissen op zolder voor bruikbare spullen om te verkopen. Beslis van tevoren wat je ervoor wilt hebben en plak handige prijskaartjes op de producten. Zo hoef je daar niet ter plekke over na te denken.

verdienen op koningsdag

4. Eten eten eten

Iedereen die de vrijmarkt bezoekt heeft wel zin in iets lekkers. Hier kun jij handig op inspelen! Ga niet voor de traditionele cupcakes of een simpele plak cake maar verkoop bijvoorbeeld belegde broodjes, bakjes vers fruit (ananas/meloen/druiven) of smoothies. Zorg van tevoren dat je slim inkoopt bij budgetwinkels zoals Aldi of Lidl. Zo houd je weer meer winst over voor jezelf! Tip: soms kan het al erg warm zijn met Koningsdag. Hier kun jij gebruik van maken door bijvoorbeeld koude flesjes water te verkopen! Inkoop €0,20 / verkoop €1,50 / winst €1,30 per flesje,  dat wordt cashen!

5. Koningsnacht

Je kunt er ook voor kiezen om op Koningsdag wel naar een festival te gaan. Dan heb je altijd Koningsnacht nog om je slag te slaan! Koop bijvoorbeeld oranje kleding/accessoires en verkoop deze met dikke winst tijdens Koningsnacht! Dit werkt een stuk beter dan deze spullen verkopen op Koningsdag zelf.

Nog een paar slimme tips voor de verkopers:

Zorg voor voldoende wisselgeld in de kassa. Als kleine ondernemer is het lastig om voor één dag een pinautomaat te regelen. Gelukkig weten de bezoekers dit en neemt iedereen contant geld mee. De kans is groot dat als je iets verkoopt je geld moet wisselen. Begin daarom van tevoren met het opsparen van wisselgeld. Daarnaast is het slim om afgeronde prijzen te hanteren. Zo hoef je minder geld te wisselen!

Als je ervoor kiest om geld te verdienen op Koningsdag moet je het zekere voor het onzekere nemen. Om een perfect plekje te bemachtigen dien je vroeg aanwezig te zijn. Je wilt zeker geen slecht plekje hebben op Koningsdag. De verkopen zullen dan een stuk minder goed lopen.

Zorg voor goede sales skills! Potentiële kopers van jouw spulletjes willen het liefst zo weinig mogelijk geld uitgeven. Zorg voor een goed verhaal en speel (waar nodig) in op iemands emoties!

Bron afbeelding: Flickr.com

Plaats een reactie

Sitemap