Fit blijven in coronatijd: 5x tips!

We hebben er inmiddels al een lange tijd mee te maken: de maatregelen rondom het coronavirus. Ook voor sporten heeft dit al veel gevolgen gehad. Sportscholen die dicht moeten of sporten dat na een bepaalde tijd niet meer was toegestaan: het is natuurlijk allesbehalve fijn als jij iemand bent die veel sport. Toch zijn er nog genoeg dingen die je kunt doen om fit te blijven in coronatijd. Wij zetten hieronder wat handige tips voor je op een rij!

Bouw een eigen homegym

Heb je vanwege beperkingen maar weer weinig de mogelijkheid om naar de sportschool te gaan? Dan kan het een goede optie zijn om thuis aan de slag te gaan. Wat je zou kunnen doen als je er de ruimte voor hebt, is een eigen homegym bouwen. Het is dan wel even een klus, maar het kan je wel veel opleveren. Met een eigen homegym kun jij namelijk sporten wanneer je zelf wilt. Je kunt hier jouw favoriete fitnessapparaten plaatsen, zodat je nog lekker fit kunt blijven in coronatijd. Bij fitnessapparaten voor in je home gym kun je aan verschillende dingen denken. Zo kun je op zoek gaan naar de beste roeitrainer, loopband, hometrainer, maar ook kun je denken aan het plaatsen van bijvoorbeeld een halterbank of het gebruiken van dumbbells. Kortom: genoeg mogelijkheden om thuis te gaan sporten!

Hardlopen

Wil je graag fit blijven in coronatijd? Dan kun je er ook aan denken om te gaan bewegen in de buitenlucht. Hierbij zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan wandelen, maar als je het wat intensiever voor jezelf wilt maken kan hardlopen een goede optie zijn. Hardlopen draagt bij aan het opbouwen van een goede conditie, je traint hier namelijk veel spiergroepen mee. Je kunt alleen gaan hardlopen, maar het kan ook leuk zijn om dit samen met iemand te doen. Hardlopen in je omgeving of in een mooi natuurgebied: het is allemaal mogelijk. Wil je jouw hardloopprestaties graag bijhouden? Dan kan het een aanrader zijn om gebruik te maken van een hardloophorloge.

Traplopen

Iets wat je thuis kunt gaan doen om fit te blijven, is traplopen. Dit is namelijk enorm goed voor je en helpt jou erbij om een goede conditie op te bouwen. Met traplopen kun je in een korte tijd veel calorieën verbranden. Ook train je hier verschillende spiergroepen mee, zoals bijvoorbeeld je kuiten, bovenbeenspieren, billen en hamstrings. Pak dus wat vaker de trap, want traplopen is enorm effectief.

Touwtjespringen

Touwtjespringen

Het is enorm eenvoudig om te doen, maar wel ontzettend effectief: touwtjespringen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een springtrouw. Je kunt door te gaan touwtjespringen in een korte tijd veel calorieën verbranden, wat natuurlijk mooi meegenomen is. Je kunt buiten gaan touwtjespringen als het weer het toelaat, maar het kan uiteraard ook gewoon in huis.

Pak elke dag dat springtouw er even bij, want zo blijf je lekker fit!

Yoga

Waar je ook zeker aan kunt denken als je graag fit wilt blijven in coronatijd, is het beoefenen van yoga. Yoga heeft namelijk meerdere voordelen. Zo vergroot het jouw flexibiliteit, biedt het ontspanning, versterkt het je spieren en botten en kan het daarnaast ook zorgen voor een betere nachtrust. Om yoga te beoefenen, is het handig om in het bezit te zijn van een yogamat. Je kunt yoga gemakkelijk thuis uitvoeren, waardoor het enorm toegankelijk is. Ook in coronatijd!

Fit blijven in coronatijd is dus zeker mogelijk. Hoewel je even creatief moet zijn omdat je niet naar de sportschool kunt gaan, kun je deze bovenstaande dingen zeker uitproberen. Probeer het beste uit jezelf te halen, ook in deze onzekere tijden!

Plaats een reactie

Sitemap