Energie bespaartips voor de zomer

De zomer is al een tijdje bezig en dus gaan we biertjes drinken op het terras, naar festivals en op vakantie. Maar om dit allemaal mogelijk te maken heb je natuurlijk wel geld nodig. Met deze handige, energie bespaartips houd je meer geld over voor de leuke dingen en ben je ook nog eens duurzaam bezig!

1. Zorg voor mooie tuinverlichting

Een terrasje op zijn tijd is erg leuk, maar ook thuis kun je het gezellig maken. Met solarlampjes hoef je de tuinverlichting niet meer aan te zetten. Deze lampjes kun je op het balkon of in je tuin zetten en ze worden automatisch opgeladen door de zon. Zo heb je ’s avonds altijd verlichting bij de hand (zonder stopcontact!).

2. Hang de was buiten op

Heb je een tuin of balkon? Hang je was dan buiten op. Door je kleding buiten te laten waaien bespaar je geld en krijg je kleding ook nog eens een lekkere, frisse zomergeur. Roep je huisgenoten op om hetzelfde te doen zodat je gezamenlijk bespaart.

3. Laad je telefoon op met zonne-energie

De gouden tip voor elke smartphonegebruiker. Laad je telefoon op met een solar oplader. Je bent niet alleen duurzaam bezig, maar het is ook nog eens super handig want je hebt niet overal een stopcontact tot je beschikking. Zo kun je je telefoon overal opladen, dus ook in de kroeg of op vakantie.

4. Trek de stekker eruit

Ja, het is een open deur, maar niet minder waar. Stekkers uit het stopcontact trekken bespaart energie en dus geld. Misschien juist nog wel meer in de zomer, aangezien we dan nog minder binnen zitten. Een decoder voor je televisie kost bijvoorbeeld €35,- per jaar als je hem non-stop in het stopcontact laat zitten. Je betaalt dus ook voor de tijd dat je hem niet eens gebruikt. Van dat geld kun je weer een avondje op stap.

5. Kies een goedkopere energieleverancier

Misschien weet je niet eens welke energieleverancier jouw studentenhuis heeft. En dat is zorgelijk, want dan kun je dus ook niet checken of je het goedkoopste tarief betaalt. Van energie overstappen kan je zomaar tot € 400,- per jaar besparen. Dit kun je dan delen door het aantal huisgenoten en huurvermindering aan je huisbaas vragen. Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier kost je huisbaas nog geen tien minuten van zijn tijd. Makkelijk geld besparen voor beide partijen dus!

1 gedachte over “Energie bespaartips voor de zomer”

Plaats een reactie

Sitemap