Een goedkope fles bubbels voor minder dan zeven euro

Het eindje van het jaar is inzicht. Plannen worden gesmeed en de champagne wordt in huis gehaald. Is het niet om op te drinken dan wel om mee te proosten of om weg te spuiten. Maar een goede fles champagne is hedendaags peperduur. Wij vertellen je waar je een lekkere én goedkope fles bubbels kan inslaan!

Munchies onderzocht samen met een ervaren sommelier vijf flessen goedkope champagne aan de hand van een blindtest. Een goede tip van de sommelier: serveer de champagne zeker niet te koud. De beste temperatuur is ongeveer tussen de 10 en 14 graden. Op deze temperatuur ervaar je de beste smaak. En schenk de bubbels het liefst in een champagneglas. Heb je die niet? Gebruik dan een wijnglas. Gebruik zeker geen ander glas of kopje. Dit verpest de beleving van het drinken en daarmee ook de smaakt ;).

Fiorelli Moscato

Deze fles kost maar €3,99 bij Jumbo. De smaak is zoet waardoor het toegankelijk is voor bijna iedereen. Wij vinden de fles er mooi en redelijk ‘professioneel’ uitzien. Wel iets waar je mee voor de dag kunt komen. Het alcoholpercentage is wel wat aan de lage kant waardoor de smaak ook minder wordt. Maar hé, deze fles kost maar vier euro en past prima bij een vette oliebol.

fiorelli-jumbo

Champagne Comte De Brismand

Deze fles bubbels van supermarkt Lidl is een wat drogere variant dat goed bij een diner past. Zoetere wijnen zijn namelijk moeilijker te combineren bij het eten. Een fles kost €12,99 en lijkt redelijk op een fles duurdere bubbels van ongeveer 20 euro.

champagne-comte-de-brismand

I Heart Cava

Sommelier Björn Olaf Royd Cocu (de sommelier bij Munchies.com) zegt over deze champagne “Hij is droog maar toch mooi in rijpheid en daardoor toegankelijk voor iedereen”. De prijs-kwaliteit verhouding (€5,99 bij Jumbo) is wederom prima en de uitstraling van de fles vinden wij wat eenvoudig maar past goed bij de champagne.

goedkope fles bubbels

Lindemans Bin 25

Deze fles bubbels valt bij de sommelier iets minder in de smaak. “De smaak is een beetje eenvoudig en de nasmaak zuur en bitter. Deze smaken heffen elkaar dan wel weer mooi op maar deze champagne is vrij monotoon te noemen”, vertelt hij. Deze fles is verkrijgbaar bij Albert Heijn voor €8,49. Zelf vinden wij dit redelijk aan de dure kant.

goedkope fles bubbels

Solatio Prosecco

Deze eenvoudige prosecco is voor €5,49 te halen bij Albert Heijn en het hele jaar verkrijgbaar. Deze prosecco is erg zoet en helaas erg aangezuurd waardoor de smaak van de prosecco niet goed tot zijn recht komt. Sommige houden ervan maar de sommelier bij Munchies raadt deze prosecco zeker niet aan ;).

goedkope fles bubbels

Bron 2016: Munchies.vice.com

Alle afbeeldingen voorbehouden aan Minchies.vice.com.

Plaats een reactie

Sitemap