Een gezonde levensstijl met weinig geld

Steeds meer mensen besluiten er een gezonde levensstijl op na te houden. Weg met de ongezonde producten boordevol E-nummers. Maar quinoazaad, tarwegras en gojibessen zijn zeker niet goedkoop. Met deze 5 tips kun je er een healthy lifestijl op na houden met weinig geld! 

Trap niet in marketingtrucs

Producten zoals aloë vera, quinoa, gojibessen, haver en ga zo maar door hebben volgens commerciële bedrijven een geweldige uitwerking op lichaam en hersenen. Maar van de prijzen sla je stijl achterover. Gezond eten hoeft echt niet duur te zijn. Een pak basis havermout kost ongeveer 0,30 cent. Hier kun je ongeveer 12 porties uit halen. Je kunt het leuker en lekkerder maken door wat fruit, zaadjes of ongezouten nootjes toe te voegen.

Eet minder vlees

Vlees is niet alleen duur maar ook nog is niet gezond. Kies daarom is voor een vegetarische variant als die toevallig in de aanbieding is of probeer minder vlees per maaltijd te gebruiken. Dit kun je opvullen door meer groente toe te voegen.

Skip frisdranken

Frisdrank is een no go in een gezonde levensstijl. Tevens zijn deze hartstikke duur. Je bespaart al gauw 10 euro per week! Vervang frisdranken door aanmaaklimonade of water. Vind je dit wat saai? Maak zelf ijsthee of voeg wat verse munt of citroen toe aan een flesje water. Ook een idee: maak van ingevroren vruchten of restjes fruit een lekkere smoothie.

Koop groots in

Zijn het hamsterweken bij de Albert Heijn? Koop veel in van producten die lang houdbaar zijn of waar je veel van gebruikt. Zorg er wel voor dat je niet meer gaat gebruiken dan normaal, anders heb je alsnog geen winst ;). Is je favoriete groentesoort in de aanbieding? Inslaan! Vrijwel alle groentesoorten vries je met gemak in. Zo leg je een voorraad aan van lekkere, verse producten. Ook complete maaltijden bewaar je eenvoudig in de vriezer. Kook bijvoorbeeld altijd een dubbele portie.

Sport gratis

Sporten en een gezonde levensstijl zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar helaas is een abonnement voor de sportschool vaak prijzig. Kies er voor om thuis te sporten. Met deze apps blijf je gratis fit. Natuurlijk kun je ook gaan fietsen, hardlopen of touwtjespringen.

Lees ook: 5x eiwitrijk eten voor minder dan 3 euro

Plaats een reactie

Sitemap