Dit zijn de slechts betaalde bijbanen

Naar aanleiding van ons vorige bericht ‘de best betaalde bijbanen’ is het nu tijd voor een artikel over de ‘slechts betaalde bijbanen’.

Slechts betaalde bijbanen voor studenten

Salaris: 17 jaar: 4-5 euro 22 jaar: 8-10 euro
Schoonmaken – dit is een beroep waarbij slechts bij uitzonderingen meer wordt betaald dan het minimumloon. Het werk is zwaar en wordt vaak ’s avonds en in het weekend uitgevoerd. In totaal zijn er ongeveer 150.000 schoonmakers actief in ons land.

Sararis: 17 jaar 4-5 euro 22 jaar 9-11 euro
Uitzendkracht – het lijkt ideaal. Een extern bedrijf dat werk voor je zoekt en de arbeidsovereenkomsten voor je regelt. Maar niks is minder waar. Als je eenmaal aan het werk bent, pikken ze een aardig graantje van je loon mee. Op het moment dat de werknemer daadwerkelijk in aanmerking komt voor een vast contract worden ze vaak weggestuurd.

Salaris 17 jaar 4-5 euro 22 jaar 10-11 euro
Postbezorger – veel postbedrijven werken met scholieren en parttimers die geen vast contract meer hebben, maar alleen een overeenkomst van opdracht. Een groot nadeel hiervan is dat de werknemer tijdens ziekte of gedurende vakantie niet doorbetaald krijgt. Vaak worden de postbezorgers minder dan twee dagen per week ingezet. In grote steden kun je er ook voor kiezen om te gaan werken als postsorteerder.

Salaris 17 jaar 4-5 euro 22 jaar: 9-10 euro
Vakkenvuller – bij bijna alle supermarkten krijgen medewerkers een twee- of driejarig contract. Als het contract afgelopen is, wordt het vaak nog 1 of 2 verlengt. Hierna heeft de medewerker recht op een vast contract. Deze worden maar zelden uitgedeeld. Supermarkteigenaren willen het liefst medewerkers van 16/17 jaar in dienst. Deze groep is het goedkoopste.

Salaris 17 jaar 3-6 euro 22 jaar 9-11 euro
Fabriekswerk – als het nou gaat om een baan lopendebandwerk gaat of inpakwerk gaat, de lonen zijn (bijna) nooit hoger dan het minimum. Het is hard werken, weinig pauzes en er zijn weinig door groei mogelijkheden.

Plaats een reactie

Sitemap