Dit zijn de meest typische studentenmaaltijden

Ben je op kamers? Dan is het aan jou ook de taak om voor jezelf te koken. En in je studententijd heb je misschien niet altijd geld over voor wat luxere gerechten. Er zijn daarom een aantal typische studentenmaaltijden die door studenten vaak worden gemaakt. Omdat ze goedkoop én lekker zijn. En vaak ook niet zo moeilijk om te bereiden. Benieuwd wat deze typische studentenmaaltijden zijn? Wij zetten het voor je op een rijtje, dus lees snel verder.

Pasta pesto

Een echte favoriet onder de studenten: pasta pesto. En dat is natuurlijk niet zo zonder reden. Veel studenten zijn dol op pasta en vinden het daarom ook fijn om het regelmatig te maken. Mede omdat je hiermee flink kunt variëren. Een pasta pesto met vlees, vis, of groentes: het is allemaal mogelijk. Bovendien hoeft deze studentenmaaltijd helemaal niet veel geld te kosten, dus dat is ook een groot voordeel. Pasta is dan ook eigenlijk wel een must om in je studentenhuis te hebben, want het zal ongetwijfeld veel van pas komen.

Pasta pesto

Spaghetti bolognese

Ook een echte klassieker: de spaghetti bolognese. Ook deze goedkope studentenmaaltijd is enorm geliefd. En niet zonder reden, want spaghetti bolognese kan ontzettend lekker zijn. En bovendien hoeft het helemaal niet lastig zijn om dit te maken, dit gerecht heb je zo onder de knie.

Soep

Wat eten studenten? Ook het maken van soep door studenten komt vaak voor. En dat begrijpen wij maar al te goed, want soep is vrij gemakkelijk om te maken. Of je nu kiest voor soep uit zoek of blik of het zelf maakt: aan jou als student de keuze. Je kunt hiermee lekker afwisselen en het staat zo op tafel. En bovendien is soep ook vaak nog eens een gezonde studentenmaaltijd, dus dat is mooi meegenomen. Als je voor soep uit zak of blik kiest, is het bovendien ook een van de beste studentenmaaltijden voor 1 persoon. Makkelijk te bereiden en je houdt zo ook niet veel over.

Diepvriespizza’s

Zeg je een studentenhuis, dan zeg je pizza’s. Deze combi zal je dan ook hoe dan ook meemaken als je op kamer woont. Diepvriespizza’s zijn haast een must om in je vriezer te hebben. Altijd handig als je bijvoorbeeld geen tijd of zin hebt om te koken. Of omdat je natuurlijk gewoon trek hebt in een overheerlijke pizza. Een snelle studentenmaaltijd die je in je studententijd vast regelmatig gaat eten.

Pannenkoeken

Wat studenten ook vaak eten? Pannenkoeken. Dit is geliefd omdat veel studenten het lekker vinden en omdat je hier flink mee kunt variëren. Van het maken van pannenkoeken met spek tot het maken van pannenkoeken met kaas: het komt allemaal voorbij. Als je pannenkoeken alleen voor jezelf maakt, hoeft dit niet heel veel tijd te kosten. Maak je het echter voor al je huisgenootjes? Dan kan dit een flinke klus worden. Houd hier als student dus wel rekening mee.

Salades

Een van de meest gezonde studentenmaaltijden: salades. Ook deze zijn geliefd onder studenten. Vooral ook omdat je hier eindeloos mee kunt variëren. Je kunt ervoor kiezen om ergens een kant-en-klare salade te halen, maar je kunt ook zelf prima een lekkere salade maken. Kies wat lekkere ingrediënten uit en die salade is binnen no time gemaakt. Een salade kan heerlijk zijn en bovendien ben je zo ook nog gezond bezig.

Mexicaanse wraps

Ook een favoriet onder studenten: de Mexicaanse wraps. Het fijne aan dit gerecht is dat je hier veel mee kunt afwisselen. De basis van dit gerecht zijn namelijk de wraps. Waar je deze mee vult, dat is helemaal aan jou. Dit kan van alles zijn. Van gehakt en ander vlees tot groenten: het is allemaal goed mogelijk. Probeer eens verschillende dingen uit om te kijken wat jouw favoriet is. Nog een voordeel aan deze goedkope studentenmaaltijd: het is vrij gemakkelijk te bereiden.

Magnetronmaaltijden

Geen zin om uitgebreid te gaan koken? Dan zijn magnetronmaaltijden wel zo makkelijk. Het aanbod hiervan in de supermarkt is dan ook groot. Deze maaltijden zijn zo gemaakt dat het alleen een kwestie is van even opwarmen. Je hebt hierin ruime keuze, waardoor het makkelijk is om regelmatig af te wisselen. Niet alleen heel simpel om te maken, het kan ook nog eens ontzettend lekker zijn. Als student dus zeker de moeite waard om zo nu en dan eens uit te proberen.

Wat ga ik eten vanavond als student? Deze typische studentenmaaltijden kun je hiervoor zeker in gedachten houden. Simpel, vanzelfsprekend maar vaak wel gewoon enorm lekker. Je moet het jezelf als student tenslotte niet altijd te moeilijk maken, zeker als je maar weinig tijd hebt!

Plaats een reactie

Sitemap