Dit zijn de leukste spellen om te doen in jouw studentenhuis

Ben jij dol op het spelen van spelletjes en woon je in een studentenhuis? Vaak is dat de ideale combinatie. Want hoe leuk is het om samen met je huisgenoten wat leuke spelletjes te spelen? Of je dit nu als vrijmibo doet, op een doordeweekse avond of juist in het weekend: het kan allemaal. Maar wat zijn nou leuke spellen om te spelen als studenten? Wij geven je wat leuke tips in dit artikel, dus lees snel verder!

30 Seconds

Het is een echte liefhebber onder studenten: 30 Seconds. En dat is natuurlijk niet zomaar zo. 30 Seconds met je huisgenoten staat garant voor een tijd met veel plezier. Fanatisme, gelach en lastige kaartjes: het komt allemaal voorbij. Bij 30 Seconds is het de bedoeling om zoveel mogelijk antwoorden te raden binnen 30 seconden. Voor degenen die het spel nog niet kennen: een speler trekt een kaart waarop 5 dingen staan vermeld. Aan deze persoon de taak om deze dingen zo goed mogelijk te beschrijven zonder het specifieke woord te noemen, zodat de rest van het team het kan raden. Het aantal stappen dat je vooruit mag, wordt bepaald aan het aantal goede antwoorden. Iedere keer is er weer een andere speler aan de beurt. 30 Seconds is in ieder geval enorm leuk om te doen met je huisgenoten als je in een studentenhuis woont. Kan het fanatisme van jou en jouw team leiden tot de winst bij 30 Seconds?

Monopoly

Deze kan uiteraard niet in dit rijtje ontbreken: Monopoly. Dit spel kent natuurlijk iedereen, want het is een van de populairste bordspellen allertijden. Het spel heeft dan voor jou ook vast weinig uitleg nodig. Het leuke aan Monopoly is dat je hier wel een flinke tijd aan bezig bent, want het spel duurt meestal best lang. Je kunt hier dus zeker wat avondjes mee vullen. Koop jij de meest dure straten en verdien jij het meeste geld?

Wat ook leuk is aan Monopoly is dat er tegenwoordig heel veel verschillende soorten Monopoly beschikbaar zijn. Zo kun je kiezen voor de klassieker, maar zijn er ook veel andere versies te koop. Denk bijvoorbeeld aan Monopoly City, Monopoly elektronisch bankieren, Monopoly Reisspel, Monopoly Wereldeditie en Monopoly Efteling. Doordat er meerdere versies verkrijgbaar zijn, kun je ervoor kiezen om zo nu en dan een nieuwe versie te spelen. Een nieuwe versie betekent namelijk nieuwe uitdagingen en bij Monopoly betekent dat vaak veel goeds.

Drankspellen

Tja, hoe kan het ook anders: drankspellen horen er vaak bij in een studentenhuis. Op een vrijdag- of zaterdagavond is het hier de ideale tijd voor. Bij drankspellen worden er spellen gespeeld waarbij het de bedoeling is dat er alcohol gedronken wordt in sommige gevallen. Bij drankspellen zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld bussen, fuck de dealer, stef stuntpiloot en ga zo maar door. Wie weet hebben jullie zelf al wel wat andere drankspellen bedacht die leuk zijn om te doen: dan is dat natuurlijk ideaal. Vaak kun je met een paar dobbelstenen en wat kaarten al een eind komen!

Studentenspellen

Kaartspellen

Wat ook altijd leuk is om te doen, zijn kaartspellen. Hier zijn er dan ook talloze van, waardoor je lekker vaak kunt afwisselen. Je kunt gaan voor bijvoorbeeld klassiekers als klaverjassen of pesten, maar je kunt ook gaan voor bijvoorbeeld een kaartspel als Uno. Dit is een van de meest populaire spellen voor studenten. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten kaartspellen beschikbaar. Wissel eens lekker af, dat houdt die spelletjesavonden leuk!

Kolonisten van Catan

Het is al jarenlang een populair bordspel: de Kolonisten van Catan. Dit is dan ook zeker leuk om samen met anderen te gaan doen. Bij dit spel dien je goed na te denken om de meeste punten te scoren. Er zijn bij dit spel op allerlei verschillende manieren punten te verdienen, waardoor het tot het eind spannend blijft. Zeker een aanrader om te doen in jouw studentenhuis dus.

Studentenspellen: er zijn meer dan genoeg spellen die geschikt zijn voor studenten om te spelen. Bovenstaande studenten spellen kun je dus zeker in gedachten houden, want deze zijn enorm leuk om te doen tijdens jouw studentenleven. Als jij en je huisgenoten allemaal dol zijn op spelletjes, is het natuurlijk leuk om lekker vaak af te wisselen. Zo doe je telkens wat anders, waardoor het spelen van spelletjes leuk blijft. In ieder geval kun je met bovenstaande spellen al een eind vooruit. Ben jij de meest fanatieke speler en versla jij jouw huisgenoten met de leukste studenten spelletjes? 

Plaats een reactie

Sitemap