Dit zijn de leukste drankspellen voor studenten

Drankspellen: tijdens je studententijd zal je er ongetwijfeld wel eens mee te maken hebben. Misschien woon je wel in een studentenhuis en worden er regelmatig feestjes georganiseerd. Dan horen hier eigenlijk ook wel leuke drankspellen bij. Maar welke drankspellen zijn nou onmisbaar op een te gek feestje? Lees snel verder, want wij helpen je op weg.

Bussen

Hier heb je vast al wel eens eerder van gehoord, want het is een van de populairste drankspellen allertijden: bussen. En dat is natuurlijk niet zonder reden! Wat je nodig hebt om een potje bussen te spelen met je vrienden/studiegenootjes? Een pak kaarten zonder jokers. Maar hoe gaat het spel bussen dan eigenlijk in zijn werk? Nou, dat zit zo: één persoon is de deler, oftewel de persoon die de kaarten uitdeelt aan zichzelf en aan de andere spelers.

De deler vraagt aan de andere spelers om te gokken om welke kaart het gaat. De eerste ronde moeten de spelers gokken of de kaart van de deler rood of zwart is. Heeft de persoon goed gegokt? Dan kan het drinken gaan beginnen, want dan mag er een slok worden uitgedeeld. Is het fout? Tja, dan moet je zelf een slok nemen. Ronde twee is gokken of de kaart hoger of lager is dan de eerste kaart. De derde rond moet er geraden worden of de kaart binnen of buiten de waarde van jouw eerder gekregen kaarten valt. De laatste en tevens de moeilijkste ronde gaat om welke soort kaart het is (harten, ruiten, schoppen of klaver). Al best een hele uitleg, maar het spel is pas net begonnen.

De deler dient een piramide te maken van kaarten die dicht liggen. De onderste rij van de piramide bestaat uit vijf kaarten en elke rij daarboven wordt één kaart minder. De deler draait de kaarten één voor één om. Zit er kaart tussen deze kaarten met dezelfde waarde als een kaart die jij hebt gekregen in de eerdere rondes? Dat is goed nieuws, want dan mag jij slokken (of een shotje) uit gaan delen aan iemand anders. Ben jij aan het einde van de piramide degene met de meeste kaarten over? Oei, dan zit jij in de bus. Hier worden zeven kaarten open op de tafel gelegd. Aan jou de taak om te raden of de aankomende kaart hoger of lager is dan degene die op tafel ligt. Goed geraden? Dan ga je naar de volgende kaart. Fout geraden? Dan begin je weer helemaal opnieuw én moet je drinken. Wanneer je uit de bus bent? Als je de gehele rij op tafel goed hebt gegokt. En ja, dat kan best een flinke tijd gaan duren en veel slokken betekenen! Bussen is in ieder geval echt een aanrader om eens te doen, want het is een van de meest leuke drankspellen met kaarten.

Fritzen

Dan nu een leuk drankspel waar flink bij gedronken kan worden: Fritzen. Voor dit spel heb je zes dobbelstenen nodig en uiteraard voldoende drank (want geloof ons, die zal je nodig hebben). Het doel van Fritzen is om met deze zes dobbelstenen dertig of meer dan dertig ogen te gooien, of tien ogen of lager. Iedereen mag maximaal vijf keer gooien en na iedere beurt kun je kiezen of je een of meerdere dobbelstenen laat liggen. Heb je eerder dan de vijfde beurt al dertig ogen of meer of tien ogen of minder gegooid? Dan hoef jij niet verder te gooien. Maar wanneer moet er dan gedronken worden? Nou, dat zit zo: als je met jouw beurt dertig of hoger gooit, mag je alle ogen boven de dertig uitdelen aan slokken. Gooi je minder dan dertig ogen? Oei, dan ben je zelf de klos en moet jij het aantal ogen onder deze dertig drinken. Als je exact dertig gooit, gebeurt er niks. Dit geldt hetzelfde bij de 10 ogen of lager. Je zult zien dat het met dit drankspel best snel kan gaan met de drank. Durf jij het aan om dit spel samen met je vrienden of studiegenoten te spelen?

Beerpong

Een van de leukste drankspelletjes: beerpong. Dit moet je echt eens gedaan hebben samen met je vrienden of studiegenootjes. Hoe het in zijn werk gaat? Om beerpong te spelen heb je bier, een tafel, redcups en een pingpongballetje nodig. Je zet de redcups verspreidt over de tafel heen, waarbij je er tien aan de ene kant en tien aan de andere kant van de tafel plaatst. Dan kan het beerpongen gaan beginnen. Het is de bedoeling dat je het pingpongballetje in één van de tien bekers aan de andere kant van de tafel gooit. Dit zijn namelijk de bekers van de tegenpartij. Lukt het om in één van deze bekers te gooien? Dan moet de tegenstander deze beker leegdrinken. Deze beker wordt dan weggezet, waardoor er steeds minder overblijven. Wanneer de bekers van de tegenpartij leeg zijn en dus de bekers van tafel zijn, is er een winnaar! Beerpong is een leuk drankspel voor 2 personen, maar het is ook leuk om het in grotere teams te doen.

beerpong

Zappen

Een van de meest grappige en simpele drankspellen? Zappen. En ja, het is echt zo simpel als het klinkt. Bij zappen is het de bedoeling dat je samen met je vrienden een voorwerp bedenkt. Je zet je tv aan en wanneer dit voorwerp langskomt op tv, moet er worden gedronken. Ontzettend simpel, maar wel leuk om te doen als drankspel!

Heb jij een leuk feestje op de planning binnenkort? Dan kun je bovenstaande drankspellen zeker in je achterhoofd houden, want hiermee wordt jouw feestje vast nóg gezelliger!

Plaats een reactie

Sitemap