Dit zijn de best betaalde banen in Nederland

Een lekker hoog salaris verdienen, dat wil natuurlijk iedereen wel. Echter ligt dit niet altijd voor de hand. Een hoog salaris heeft natuurlijk te maken met welke functie en welk beroep je uitoefent. Maar wat zijn nou de best betaalde banen in ons land? En hoeveel salaris per uur krijg je dan bij deze beroepen? Lees snel verder, want wij vertellen het je in dit artikel!

Medisch specialist

Wat is de best betaalde baan in Nederland? Een medisch specialist. Een beroep in de gezondheidszorg levert vaak veel geld op. Uiteraard verschilt dit nog wel per functie. Als je medisch specialist bent, kun je flink wat geld verdienen. Het is bovendien een van de best betaalde banen in de zorg. Dat is dan ook wel logisch, want het is een baan met veel verantwoordelijkheden. Onder deze functie vallen nog meerdere specialisaties, waardoor de salarissen hiervan nog wat kunnen verschillen. Gemiddeld verdient een medisch specialist zo’n 60,64 euro per uur. Dat is zeker niet verkeerd, toch?

Piloot

Je zat er waarschijnlijk al op te wachten, het beroep piloot behoort ook zeker in het rijtje van best verdienende banen in Nederland.  Als piloot verdien je namelijk enorm veel geld. Piloten hebben een salaris van gemiddeld zo’n 50 euro per uur. Dit salaris is wederom ook mede afhankelijk van het feit dat het een baan is met veel verantwoordelijkheden. Ook de toelatingseisen en opleiding om piloot te worden zijn vaak streng, dus je wordt niet zomaar piloot. Als het je echter wel lukt, krijg je en een mooi beroep maar ook nog eens een hoog salaris.

piloot

Advocaat

Een van de best betaalde beroepen van Nederland is ook het beroep advocaat. Als topadvocaat heb je een verantwoordelijke baan en dat is terug te zien in het salaris. Je verdient als topadvocaat namelijk ook gemiddeld zo’n 50 euro per uur, en daar is natuurlijk helemaal niks mis mee!

Directeur van bedrijf

Een van de meest leuke beroepen die goed verdienen, is een directeur van een bedrijf. Dit wordt ook wel CEO genoemd. Bij deze baan sta je aan de top van een organisatie en zo kun je goed verdienen. Het salaris verschilt natuurlijk per bedrijf en branche, maar gemiddeld verdient een directeur van een bedrijf zo’n 40 euro per uur. Des te meer reden om een eigen bedrijf te starten!

Econoom

Als je veel weet van financiën en een echte bedrijfseconoom bent, kun je flink geld gaan verdienen. Vaak heb je als bedrijfseconoom namelijk een belangrijke positie binnen een organisatie. En dat levert je vaak ook een goed salaris op, want gemiddeld verdient een bedrijfseconoom zo’n 37 euro per uur. Echter is dit salaris nog wel afhankelijk van de specifieke functie en organisatie.

HR directeur

Als jij werkzaam bent bij een Human Resource afdeling, kun je ook rekenen op een mooi salaris. Uiteraard geldt ook hierbij weer dat dit per functie, organisatie en branche kan verschillen. Als eindverantwoordelijke voor personeelszaken mag je rekening houden met een gemiddeld salaris van zo’n 34 euro per uur.

Kapitein

Een van de meest verdienende beroepen is daarnaast kapitein. Je hebt als kapitein een verantwoordelijke taak, want je bent de eindverantwoordelijke voor een schip. Niet zo gek dus dat deze functie goed betaald. Benieuwd hoeveel een kapitein gemiddeld per uur verdiend? Hierbij kun je denken aan een bedrag van boven de 30 euro per uur.

Notaris

Een van de beroepen waar je veel geld mee verdiend, is ook notaris. Dat je met deze baan verantwoordelijkheid hebt, is een ding dat zeker is. Dat is dan ook zeker terug te zien in het salaris dat je krijgt bij dit goed betaalde beroep, je verdient namelijk rond de 30 euro per uur.

Rechercheur

Als we het hebben over beroepen die goed verdienen, kunnen we het beroep rechercheur ook niet in dit rijtje vergeten. Voor de taken als rechercheur dien je uiteraard ook veel verantwoordelijkheid te kunnen dragen. Hoeveel een rechercheur gemiddeld verdiend? Rond de 30 euro per uur.

Met bovenstaande beroepen zit je dus zeker goed als jij flink wilt gaan verdienen. Uiteraard hangt dit nog wel af van de functie en organisatie waarbij je komt te werken, dus bijt je niet in dit specifieke salaris vast. Mocht je dus nog een studiekeuze moeten maken en graag later veel willen verdienen met een beroep dat je leuk vindt, is het zeker de moeite waard om eens naar deze beroepen te kijken. Want zeg nou zelf, wie wilt er nou geen leuke baan én lekker hoog salaris?

 

 

 

 

 

Plaats een reactie

Sitemap