Dit zijn de 4 tofste activiteiten om in Europa te doen tijdens je zomervakantie

Kun jij ook niet wachten op de zomer? Hopelijk hebben we tegen die tijd wat meer vrijheid en kunnen we weer op weg naar het vliegveld voor een heerlijke vakantie in het buitenland. Daar liggen de toffe bezienswaardigheden en activiteiten weer voor het oprapen. Dingen die je in Nederland niet of lastig kunt doen. Ga dus niet de hele vakantie liggen bakken aan het strand! Waag je aan de leukste en meest bijzondere activiteiten, die je altijd zullen bijblijven. Om je alvast wat inspiratie te geven hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet:

1. Het lopen van een huttentocht

Bij een huttentocht wandel je van de ene naar de andere berghut, waar je de nacht doorbrengt. Deze tochten zijn erg populair tegenwoordig en te boeken in verschillende Europese landen. Je kunt kiezen voor een huttentocht van een week maar ook van een aantal dagen. Maak je hoofd helemaal leeg in de natuur en daag jezelf uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van een huttentocht in de Italiaanse Dolomieten met een goede vriend of vriendin? Beleef een totaal andere soort vakantie, die je nooit meer zult vergeten!

2. Snorkelen en kajakken

Snorkelen en kajakken

Op veel plekken in Europa kun je prachtig snorkelen en kajakken. En dan bedoelen we niet vooraan de kust, van waaruit je je handdoek nog kunt zien liggen. Aan de ongerepte noordkust van Menorca bijvoorbeeld, liggen ruige kliffen, rotsformaties en afgelegen baaien. Hier ontdek je een geweldige onderwaterwereld op plekken die alleen per kajak bereikbaar zijn. Maar er zijn nog veel meer plekken in Europa waar dit kan. Denk aan de prachtige kust van Kroatië, de Magdalena eilanden in Sardinië, noord en zuid Portugal of de Griekse eilanden; de mogelijkheden zijn eindeloos.

3. Het maken van een jeeptour

Het maken van een jeeptour is een geweldige ervaring en een van de leukste activiteiten om te doen op vakantie. Met een jeep kom je namelijk op unieke plekken, waar je met een normale auto nooit zou komen. Een van de mooiste landen voor het maken van een jeeptour in Europa is IJsland. Vanuit de hoofdstad Reykjavik worden dag-jeeptours aangeboden die je langs spectaculaire natuurfenomenen brengen. Maar ook in het binnenland van Turkije, Kroatië en Griekenland kun je prachtige tours maken. Of wat dacht je van een rondrit met de 4-wheeldrive door de meest ongerepte gebieden van Madeira? Ga off the beaten tracks en laat jezelf verrassen.

Lees ook: 5 tips om te besparen op je zomervakantie. Houd meer geld over voor de leukste activiteiten…

4. Paragliden

Oké, deze activiteit is voor de echte waaghalzen. Maar als je eenmaal één keer hebt mogen genieten van de rush van paragliden, ben je helemaal verkocht. Laat je dus niet afschrikken door je hoogtevrees of andere angsten. Go for it! Europa ligt bezaaid met mooie plekken waar je deze activiteit veilig kunt uitvoeren. Ga bijvoorbeeld naar Asturië in Spanje, Chamonix in Frankrijk, La Palma in Spanje of Kobarid in Slovenië. Maar waar je volgende vakantie ook heen gaat; als er bergen zijn dan is er een mogelijkheid om je aan deze avontuurlijke sport te wagen. Enjoy!

Welke activiteit zou jij het liefste willen doen tijdens je vakantie? Of misschien lijken ze je allemaal leuk? Houd ze dan in je achterhoofd tijdens het plannen van je volgende reis; verruim je blik! 

Plaats een reactie

Sitemap