Dit kun je allemaal nog meer doen met een schijfje komkommer

Komkommers spelen een rol in salades, geeft een verfrissend tintje in warme gerechten en is een verantwoord tussendoortje voor velen. Maar wist je dat een schijfje komkommer ook dient als schoonmaakmiddel en helpt tegen een flinke kater? Hier onder 6 handige tips! 

Wat je nog meer kunt met een schijfje komkommer

  1. Heb je voor een zakelijk gesprek maar geen schoensmeer in huis om je nette schoenen op te poetsen? Geen paniek! Een schijfje komkommer schijnt het goed te doen als schoenenpoetser.
  2. Heb je last van wallen onder je ogen? Leg dan twee dunne plakjes koude komkommer op je ogen (gekoelde komkommer werkt nog beter om de zwelling te laten verminderen). Eventjes 10 minuutjes laten inwerken en weg zijn de wallen!
  3. Komkommer heeft een ontstekingsremmend werking die helpt om roodheid en irritatie(s) te verminderen. Heb je per ongeluk ergens aan gebrand of ben je ladder zat in de brandnetels gevallen? Houdt een aantal schijfjes komkommer ongeveer 5 minuten op de brandige plek en weg is de irritatie.
  4. Ga je kater tegen met een aantal plakjes komkommer met wat zout. Komkommer is rijk aan vocht zodat je uitdroging tegen gaat. Het zout dient om de verloren zouten weer op peil te brengen. Tip: eet voordat je in bed stapt alvast een aantal schijfjes komkommer. Het is goed om wat extra vocht binnen te krijgen na een avondje alcohol.
  5. Een schijfje komkommer kan je helpen om je badkamerspiegel schoon te houden. Wrijf met een plakje komkommer over je beslagen spiegel en hij glanst als nooit tevoren.
  6. Komkommer bevat kalium, magnesium en vitamine B. Een super gezonde snack dus! En veel goedkoper dan bijvoorbeeld rood fruit.

Bron: elleeten.nl 

Plaats een reactie

Sitemap