Deze zeven dingen ga je missen als je afgestudeerd bent

Of je nu bent afgestudeerd of nog niet, er zijn een aantal dingen die je gaat missen aan je studententijd. Helaas kun je sommige dingen echt alleen doen als je student bent.. Wij hebben de 7 meest herkenbare situaties op een rij gezet!

Gratis OV

Huilen! Dit is toch wel één van de dingen die jij waarschijnlijk het meeste gaat missen als je geen student meer bent! Even een dagje gratis treinen naar Rotterdam, Groningen of Haarlem zit er niet meer in. Gelukkig heb je het eerste jaar na je afstuderen nog wel 40% korting in de daluren. Beter iets dan niets, maar het wordt nooit meer zo fijn als toen je nog student was (wat reizen betreft)! Meer informatie over reizen met korting vind je hier.

Lees ook: deze vijf dingen moet je regelen als je afgestudeerd bent! 

Overdag slapen

Uitgeput van een ochtend college? Als student kun je met gemak overdag powernappen! Lekker een kwartiertje (of langer) onder de warme wol een tukkie doen. Als werkende moet je elke dag vroeg op en kun je deze studenten-siësta’s helaas wel vergeten.

Spontane dingen doen

Op dinsdagmiddag om twee uur op terras zitten kan gewoon als je student bent. Net als een dagje spontaan naar het strand! Heerlijk een biertje erbij en even nergens aan denken. Als je werkende bent, moet je altijd al je leuke dingen plannen. Saai!

dingen die je gaat missen

Doordeweekse katers

Spontane avondjes uit, huisfeestjes en iets te gezellige stapavonden zorgen regelmatig voor katers. Als student kun je het maken om met een kater op school te verschijnen. Als je een 40-urige werkweek hebt, is dit not done en is dit voorgoed verleden tijd!

Casual gekleed

In het bedrijfsleven hecht men veel gehecht aan een dresscode. Een net pak of blouse is wel zo gewenst. In de collegebanken wordt daar een heel stuk minder op gelet. Heerlijk om je bed uit te rollen en het eerste kledingstuk aan te trekken wat je tegen komt. Als je afgestudeerd bent kan dit helaas niet meer!

Vakanties

Wat je waarschijnlijk het meeste gaat missen zijn de schoolvakanties! Als student heb je waarschijnlijk meer vrije tijd dan dat je op school zit. Je moet natuurlijk wel een beetje studeren, maar je hebt ook heel veel vrije tijd. Als je een vaste baan hebt, ben je gebonden aan een aantal vakantiedagen. Als die op zijn, kun je niet zo makkelijk meer vrij nemen.

Profiteren van studentenkortingen

Minder betalen voor je zorgverzekering, een biertje voor maar 1 euro en bijna altijd korting op kleding. Van studentenkorting moet je als student maximaal profiteren! Als je bent afgestudeerd moet je helaas de volle mep gaan betalen. Al kun je bij sommige winkels nog wel wat sjoemelen met je oude collegekaart. Goed bewaren dus!

En… Deze dingen ga je echt niet missen aan je studententijd

Weinig geld

Voor veel studenten is geld een stressvolle factor. Als je een volledige baan hebt weten te bemachtigen, hoef je je hier waarschijnlijk een stuk minder zorgen om te maken. Heerlijk! Daarnaast kun je je zelf een iets luxere levensstijl aanmeten!

Een domein van 8m2

Als je iedere maand een royaal inkomen op je rekening ontvangt, ben je waarschijnlijk wel toe aan iets beters dan een studentenkamer van 8m2. Je kunt op zoek naar een eigen stekkie met meer ruimte voor jezelf en je eventuele huisgenoten. Wel zo gezellig en een stuk meer ruimte voor jou!

Tentamenstress

Helaas is studeren niet alleen maar lang leven de lol. Nachten doorploeteren om een deadline te halen, weken blokken voor die ene herkansing en super saaie colleges volgen. Als je afgestudeerd bent, heb je hier allemaal geen last meer van! Als je thuis komt van een lange dag werken, hoef je in ieder geval niet meer druk te maken over naderende tentamens en verslagen!

Lees ook: Bijna afgestudeerd? Deze 5 zaken moet je regelen!

Plaats een reactie

Sitemap