Deze acht beroepen zullen in de toekomst verdwijnen

Ben je er nog niet helemaal uit welk beroep je later wilt beoefenen? Kies dan in ieder geval niet een van de onderstaande banen. Deze acht beroepen zullen, volgens DutchCowboys, binnen tien jaar zo goed als zeker verdwijnen. 

1. Medewerker reisbureau

Hartstikke gezellig hoor om voor een leuke vakantie eerst een bezoekje te brengen aan een reisbureau, kopje koffie erbij en drie uur lang luisteren naar prachtige vakantielocaties aan de Côte d’Azur. Maar wie doet dat hedendaags nog? Zelfs de ouderen boeken tegenwoordig hun vakantie helemaal zelf via internet. Met honderden recensies en foto’s van reizigers zelf krijgt men een goede indicatie van de kwaliteit, sfeer en omgeving van de (potentiële) vakantieaccommodatie.

2. Taxichauffeurs

Met de zelfrijdende auto’s op de loer, zullen taxichauffeurs het over tien jaar een stuk minder druk hebben. Ook zijn er nieuwe vernieuwde ‘taxibedrijven’ ontstaan zoals Uber en Lyft die zonder officiële papieren mensen mogen vervoeren van A naar B.

3. Postbodes

Door weer en wind, wat een bikkels: de mensen van de post. Maar wie ontvangt er hedendaags nog papieren post? Veel post wordt gedigitaliseerd en dit zal met de jaren alleen maar meer worden. Pakketjes van internet bestellingen worden nog wel via postorderbedrijven verzonden. Maar de postbodes met de overvolle fietstassen zal definitief verdwijnen.

4. Caissière bij de supermarkt

Al een aantal jaar experimenteren grote supermarkten met zelfscankassa’s. Dit heeft tot heden nog niet per se geleid tot minder caissières maar dit al zal in de toekomst zeker het geval zijn. Ook het aantal mensen dat via internet boodschappen besteld zal toenemen.

5. Vertalers en verslaggevers

Deze mensen kunnen makkelijk vervangen worden door vertaalmachines zoals Google Translate. Op dit moment hebben vertaalmachines nog wel eens vreemde uitkomsten maar over 10 jaar (met 10 jaar extra ervaring en kennis) zal dit niet tot nauwelijks meer voorkomen. Computers gaan het waarschijnlijk ook overnemen van schrijvers. Vooral de standaard artikelen zoals nieuws, sport en andere simpele schrijfstukjes zullen snel, goedkoop en makkelijk door pc’s geschreven kunnen worden.

6. Boekhouders

Accountancy kan in de toekomst makkelijk overgenomen worden door computers. Er bestaan tegenwoordig al veel gemakkelijke programma’s waar jij al je gegevens in kunt voeren waarna dit programma alles voor je uitrekent wat je maar weten wilt. Hartstikke makkelijk voor ons maar geen brood meer op de plak voor accountants.

7. Klanten- en helpdeskmedewerker

Deze mensen kunnen ook makkelijk vervangen worden door computers. Bel je over tien jaar een klantenservice, dan krijg je hoogstwaarschijnlijk een ‘telefoonrobot’ aan de lijn. Deze weet, op basis van alle vragen die al eerder zijn gesteld, alle antwoorden op jouw vragen.

8. Beroepen in de bouw

Ook in de bouwsector zullen er steeds meer robots een handje gaan helpen waardoor er minder handen nodig zijn van ‘echte’ werknemers. Ook 3D-printers zijn in opkomst en kunnen veel werk overnemen van werklui.

Bron: Dutch Cowboys

1 gedachte over “Deze acht beroepen zullen in de toekomst verdwijnen”

 1. Thanks for a marvelous posting! I seriously enjoyed
  reading it, you are a great author. I will remember
  to bookmark your blog and definitely will come back very soon. I
  want to encourage you to continue your great job, have a
  nice day!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Sitemap