De leukste gratis festivals van 2017!

Wie denkt dat je gemiddeld 100 euro kwijt bent aan een leuk festival, heeft het mis. Het stikt deze zomer weer van super toffe gratis festivals in ons land! Je hoeft je dus geen zorgen te maken om je centen. Wij zetten de leukste gratis festivals voor je op een rijtje!

1. Gratis foodtruck festivals

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond en zijn super populair bij menig food liefhebber: de foodtruck festivals! Lepeltje Lepeltje, Amsterdam Kookt, TREK, Rollende Keukens en Taste of… zijn bekende festivals die je gratis kunt bezoeken en waar je van de beste streetfood kunt genieten. Een handig overzicht met alle foodtruck festivals (+data) vind je hier.

2. Parkpop

Een van de grootste gratis festivals van Europa is Parkpop! Het festival wordt gehouden in het Zuiderpark in Den Haag en ontvangt jaarlijks vele bekende artiesten zoals Broederliefde, The Strangs en La Pegatina. Het festival wordt gehouden op 28 juni.

3. Gaypride

Dit festival mag je zeker niet missen! Eigenlijk wordt de gehele binnenstad van Amsterdam omgetoverd tot een groot gratis festival! Trek je roze outfitje aan en geniet van alle gezelligheid in de stad! De Gaypride wordt gehouden van 23 juli tot 7 augustus, met als hoogtepunt de Pride Canal Parade op zaterdag 5 augustus.

4. Nijmeegse Vierdaagsefeesten

De Nijmeegse Vierdaagsfeesten is het grootste evenement van het jaar! En helemaal gratis! Wanneer de lopers doorploeteren in de felle zon, staat menig party-people al met een biertje in zijn hand bij een van de vele stages! Gedurende 7 dagen treden meer dan 3.000 artiesten op, verspreid over 38 locaties. De Nijmeegse Vierdaagse feesten vinden plaats van 15 tot 21 juli.

5. Metropolis Festival 

Eén van de gratis festivals die gehouden wordt in het Zuiderpark in Rotterdam. De muziekgenres variëren van rock en metal tot hiphop, pop en elektronisch tot punk. Er is voor ieder wat wils! De line-up is altijd spannend maar bestaat altijd uit top artiesten! Metropolis Festival wordt zondag 2 juli in Rotterdam gehouden.

6. Appelpop

Appelpop: het gratis feestje waar het hart van menig festival-ganger sneller van gaat kloppen. Dit jaar zijn grote namen als Douwe Bob, Guus Meeuwis, De Jeugd van Tegenwoordig en Marco Borsato uitgenodigd om te komen optreden! Elke jaar wordt het festival het tweede weekend van september gehouden in het Gelderse Tiel. Dit jaar vindt het festival plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 september.

7. Breda Barst

Een goede afsluiter van het festivalseizoen is Breda Barst dat gehouden wordt in het zuidelijke Breda. Pop- en rockartiesten voeren de boventoon maar er is ook plaats voor elektronisch en dance. Breda Barst vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 september.

Plaats een reactie

Sitemap