De beste bijbanen voor tijdens je studie

Vind je het lastig om van je studentenbudget rond te komen? Dan is het goed om extra geld te gaan verdienen. Dat is mogelijk door een bijbaantje te zoeken voor naast je studie. Niet alle banen zijn goed te combineren met een studie, dus het is verstandig om zoeken naar een bijbaan die daar wel bij aansluit. De beste bijbanen voor tijdens je studie? Wij zetten hieronder wat voorbeelden op een rij!

Werken in de horeca

Zoek je een bijbaan voor naast je studie, dan is werken in de horeca zeker het overwegen waard. Niet voor niets kiezen heel veel studenten ervoor om in een restaurant, café of bar te werken. Dat veel studenten daarvoor kiezen, is niet gek. Een baan in de horeca is namelijk perfect te combineren met studeren. Als je in de horeca gaat werken, is jouw hulp voornamelijk in de avonduren en weekenden nodig. Als je doordeweeks en overdag met je studie bezig bent, kun je in de avonden en de weekenden uurtjes draaien op je werk. 

Bijles geven

Zoek je naar een studie gerelateerde bijbaan? Dan is bijles geven ook werk wat je kunt overwegen. Als je ergens goed in bent, is het mogelijk om anderen daarmee op weg te helpen. Zo blijf je zelf bezig met je studie en help je daar tegelijkertijd anderen mee op weg. Geef je bijles, dan mag je zelf je tarief bepalen. Plaats een oproepje op social media dat je in te schakelen bent of schrijf je in voor een platform waarop mensen kunnen reageren. Je kunt bijles in de avonden of in de weekenden geven en zo eenvoudig wat geld bijverdienen.

Werken in een callcenter

Wat ook door veel mensen als een leuke bijbaan voor studenten gezien wordt, is werken in een callcenter. Dat is dan ook vaak goed te combineren met je opleiding. Je kunt in de avonduurtjes werken of in de weekenden wat diensten draaien. Als je goed met mensen bent en het niet erg vindt om te bellen, dan is dit een ideale baan voor jou als student. Wanneer het gaat om het verkopen van producten, dan heb je in veel gevallen ook te maken met bonussen. Daarmee is het een prima manier om geld bij te verdienen.

Oppassen

Als we het hebben over een typische bijbaan voor studenten, hebben we het ook over oppassen. Ben je gek op kinderen en lijkt het je leuk om zo nu en dan een avondje of dagje op te passen? Dan is dat werk zeker iets wat je naast je opleiding kunt doen. Er zijn diverse platforms waar je jezelf kunt inschrijven als je graag wilt oppassen, maar het is uiteraard daarnaast mogelijk om zelf een oproepje te plaatsen. Wie weet help je op deze manier wel mensen uit je omgeving uit de brand. Als oppasser is het mogelijk om je eigen tarief te bepalen.

Werken op festivals

Ga je regelmatig zelf naar festivals? Dan is festivalwerk ook zeker iets om over na te denken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan werken bij de opbouw van een evenement, eten verkopen of biertjes tappen. Veel studenten vinden het leuk werk, omdat je tegelijkertijd van het festival kan genieten. 

Werken in de supermarkt

Waar je bij het werken in de supermarkt misschien al snel denkt aan tieners, is niets minder waar. Als je graag wat geld bijverdient en een leuke bijbaan voor een student zoekt, dan is een baantje in de supermarkt een prima keuze. Of dat nu als vakkenvuller of als persoon achter de kassa is!

Maaltijdbezorger

Vind je het niet erg om veel onderweg te zijn en werk je graag in de avonduren of weekenden? Dan is een baan als maaltijdbezorger misschien wel iets voor je. Dit is een bijbaan die ideaal is voor naast je studie. Steeds meer restaurants bieden tegenwoordig de mogelijkheid om iets thuis te bezorgen, dus het is absoluut mogelijk om een leuke studentenbaan als maaltijdbezorger te vinden.  

Magazijnwerk

Als je zoekt naar leuke bijbaantjes voor studenten, dan is ook magazijnwerk iets wat je in je achterhoofd kunt houden. In deze branche zijn vaak veel studenten vacatures te vinden. Het is werk dat je vaak in ploegendiensten doet en waarbij je dus zelf aangeeft wanneer je beschikbaar bent. Daarom is het een bijbaan die vaak goed te combineren is met je opleiding. Denk bij magazijnwerk aan bijvoorbeeld het laden en lossen van goederen, het bijhouden van de voorraad of orderpicken.

Als je op zoek bent naar een baan voor naast je studie, dan zijn deze bijbanen zeker het overwegen waard. Of je nu een bijbaan zoekt voor naast je mbo-opleiding, hbo-studie of master, je hebt mogelijkheden genoeg. Met een passende bijbaan kun je alvast lekker geld verdienen, terwijl je nog aan het studeren bent. Een win-winsituatie!

Plaats een reactie

Sitemap