De 5 meest voorkomende verzekeringen die je moet afsluiten als student

Ga je binnenkort op kamers of zit je al op kamers? Dan is het noodzakelijk om bepaalde verzekeringen af te sluiten om problemen te voorkomen. 

De 5 meest voorkomende verzekeringen die je moet afsluiten

1. Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering verzeker je schade of verlies van je eigendommen. Denk aan alle spullen die in jouw kamer aanwezig zijn zoals kleding, schoenen, meubels en computerapparatuur. De inboedelverzekering van jouw ouders biedt geen dekking voor de spullen in je studentenkamer. Het is dus slim om zelf een inboedelverzekering op jouw naam en woonadres af te sluiten.

2. Aansprakelijkheidsverzekering

Als je per ongeluk schade toebrengt aan iemands spullen, kun je daarvoor aansprakelijk gesteld worden. Dit betekent dat jij de schade moet vergoeden. De kosten kunnen hoog oplopen maar met een aansprakelijkheidsverzekering ben je hiervoor verzekerd. Wanneer je ouders een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking hebben ben je op hun polis verzekerd zolang je op kamers woont en studeert.

3. Doorlopende reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering ben je voor al je buitenlandse uitstapjes gedurende het hele jaar verzekerd. Je hoeft dan niet voor elke vakantie of elk weekendje weg een aparte reisverzekering af te sluiten. Ga je meerdere keren per jaar op pad? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak het goedkoopst. Het is niet altijd nodig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als jouw ouders een verzekering met gezinsdekking hebben, dan ben je op hun polis meeverzekerd zolang je uitwonend bent.

4. Rechtsbijstandsuitkering

Met een rechtsbijstandsverzekering krijg je juridische hulp als je een conflict hebt. Denk aan problemen bij aankoop of levering van spullen of problemen met een huurbaas. Vaak ben je met je ouders meeverzekerd als je op kamers woont. Dit kun je inzien in de polisvoorwaarden van je ouders.

5. Zorgverzekering

Deze verzekering moet je wel zelf aanvragen. Het is aan jouw ouders om te bepalen wie de premie betaald. Een zorgverzekering dekt kosten voor medische behandelingen en voorzieningen zoals fysiotherapie en doktersbezoeken.

1 gedachte over “De 5 meest voorkomende verzekeringen die je moet afsluiten als student”

Plaats een reactie

Sitemap