De 5 meest voorkomende verzekeringen die je moet afsluiten als student

De 5 meest voorkomende verzekeringen die je moet afsluiten als student

Ga je binnenkort op kamers of zit je al op kamers? Dan is het noodzakelijk om bepaalde verzekeringen af te sluiten om problemen te voorkomen. Daarom hebben wij de meeste voorkomende verzekeringen voor je op een rijtje gezet. 

1. Inboedelverzending
Met een inboedelverzekering verzeker je schade of verlies van jouw eigendommen. Denk aan alle spullen die in jouw kamer aanwezig zijn zoals kleding, schoenen, meubels en computerapparatuur. De inboedelverzekering van jouw ouders biedt geen dekking voor de spullen in jouw studentenkamer. Het is dus slim om zelf een inboedelverzekering op jouw naam en woonadres af te sluiten.

2. Aansprakelijkheidsverzekering
Als je per ongeluk schade toebrengt aan iemands spullen, kun je daarvoor aansprakelijk gesteld worden. Dit betekent dat jij de schade moet vergoeden. De kosten kunnen hoog oplopen maar met een aansprakelijkheidsverzekering ben je hiervoor verzekerd. Wanneer jouw ouders een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking hebben ben je op hun polis verzekerd zolang je op kamers woont en studeert.

3. Doorlopende reisverzekering
Met een doorlopende reisverzekering ben je voor al jouw buitenlandse uitstapjes gedurende het hele jaar verzekerd. Je hoeft dan niet voor elke vakantie of elk weekendje weg een aparte reisverzekering af te sluiten. Ga je meerdere keren per jaar op pad? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak het goedkoopst. Het is niet altijd nodig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als jouw ouders een verzekering met gezinsdekking hebben, dan ben je op hun polis meeverzekerd zolang je uitwonend bent.

4. Rechtsbijstandsuitkering
Met een rechtsbijstandsverzekering krijg je juridische hulp als je een conflict hebt. Denk aan problemen bij aankoop of levering van spullen of problemen met een werkgever of huurbaas. Vaak ben je met je ouders meeverzekerd als je op kamers woont.

5. Zorgverzekering
Deze verzekering moet je wel zelf aanvragen. Het is aan jouw ouders om te bepalen wie de premie betaald. Een zorgverzekering dekt kosten voor medische behandelingen en voorzieningen zoals fysiotherapie en doktersbezoeken.

Bron: http://www.verzekering.nl/2015/08/20/checklist-verzekeren-op-kamers/

No Responses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *