Blijf bij de les met deze applicaties

Het is soms lastig om je concentratie bij de les te houden door nieuwe technologieën zoals smartphones, tables en laptops. Vroeger bestond dit allemaal niet en had je minder pikkels om je heen. Maar tegenwoordig kun je deze technologieën ook heel nuttig gebruiken bij je studie! Met deze applicaties blijf je bij de les en heb je alles goed op een rijtje!

Google Docs, Sheets en Slides

Met deze applicaties kun je op je smartphone Office documenten bekijken en bewerken. Google Docs, Sheets en Slider werken allemaal erg makkelijk en snel. Het downloaden van deze apps is een slimme keuze, want hiermee bespaar je tijd en geld wat je misschien aan de betaalde alternatieven van Microsoft zou uitgeven. Deze apps zijn te downloaden op de Android en iOS.

Google Drive en Dropbox

Door je bestanden op te slaan in de ‘cloud’ kun je altijd en overal bij je bestanden. De synchronisatie tussen de computer en smartphone verloopt erg vlot. Direct nadat je via je computer de aantekeningen van het college uploadde, kun je ze op je smartphone al bekijken. Daarnaast zijn je bestanden gemakkelijk met anderen te delen door een groep aan te maken.

Evernote

Met Evernote maak je gemakkelijk en snel aantekeningen tijdens de colleges. Deze aantekeningen worden meteen gesynchroniseerd en komen bijvoorbeeld automatisch op je pc of tablet te staan. Zo heb je altijd toegang tot je aantekeningen en wordt er een back-up gemaakt. Deze app is te downloaden voor Android, iOS en Windows Phone.

Wunderlist

Wanneer je tijdens een drukke schooldag het overzicht even kwijt bent biedt Wunderlist uitkomst. Deze applicatie schept orde in je overvolle to do lijstjes. Wunderlist kan ook verschillende apparaten zoals tablet of laptop synchroniseren. De app is te downloaden op: Android, iOS en Windows Phone.

Slack

Dit is de ideale app voor een groepsopdracht. Met Slack hou je eenvoudig groeps- en privégesprekken. Voor elke taak of onderwerp heb je een apart gespreksvenster waarmee je voorkomt dat er gesprekken door elkaar heenlopen. Te downloaden voor iOS en Android.

Lees ook: Wat zijn de gevolgen van studievertraging?

Plaats een reactie

Sitemap