Binnenkort een auto nodig? Dit zijn de voordelen van shortlease

Ben je bijna afgestudeerd? Misschien wil je na jouw studie graag beschikken over een auto, ga je een eigen onderneming beginnen waarbij een auto vast wel goed van pas komt of heb je een auto nodig om op je nieuwe werk te komen. Het beschikken over een auto kan in veel gevallen dus enorm handig zijn. Ben je erover uit dat je graag een auto wil? Dan ben je er natuurlijk nog niet, want dan moet je nog de keuze maken hoe je deze auto gaat financieren. Ga je voor een nieuwe auto of tweedehandsauto, of kies je voor leasen of shortlease? Misschien ben je met die laatste term nog niet zo bekend. In dit artikel zetten wij daarom de voordelen van shortlease voor jou op een rijtje, zodat jij uiteindelijk zelf kunt kiezen welke mogelijkheid het beste bij jou past.

Wat is shortlease?

Als je nog nooit van deze term gehoord hebt, vraag je jezelf vast af wat het inhoudt. Dat zit zo: met shortlease kun jij een leaseauto voor een korte termijn leasen. Waar je bij leasen vaak vastzit aan langdurige contracten, is dit bij shortlease niet het geval. Bij shortlease heb je zelfs de kans om voor maar één maand gebruik te maken van een leaseauto. Dit is dus ideaal als jij even tijdelijk een auto nodig hebt. Uiteraard kun je bij shortlease ook langer gebruiken maken van een leaseauto, dit bepaal je helemaal zelf. Hoe langer je gebruik maakt van een shortlease, hoe voordeliger het voor jou wordt.

Wat zijn de voordelen van shortlease?

Zoals wij hierboven al hebben vermeld, is een voordeel van shortlease het feit dat de lease na één maand per dag opzegbaar is. Je zit dus niet vast aan een lang lopend contract, waar je niet vanaf kunt. Met shortlease heb je dus echt een maximaal flexibele leasetermijn. Shortlease is een ideale mogelijkheid voor ondernemingen, maar ook voor particulieren. Ben je bijvoorbeeld ZZP’er, en op zoek naar een auto? Ook dan kun je gebruik maken van shortlease. Misschien heb je een toffe opdracht die je echt niet kunt laten schieten, maar is het wel een flinke tijd reizen. Dan is een shortlease ontzettend handig, want zodra je de auto niet meer nodig hebt na minimaal 1 maand, kun je gewoon opzeggen. Niet alleen zakelijk is shortlease een goede optie, ook voor particulieren heeft het flinke voordelen. Heb je een tijdelijke baan waarvoor je een auto nodig hebt, of heb jij een vrienden/vriendinnen trip gepland? Dat kun je regelen met een shortlease privé. Shortlease biedt veel vrijheid en mogelijkheden om te doen wat je graag zou willen doen, zolang jij het nodig hebt.

Net als bij leasen kun je ook bij shortlease zelf kiezen voor welke auto je wilt gaan. Je bepaalt dan ook zelf welk bedrag jij uit wilt geven aan een shortlease, want dit verschilt per auto die je least. De auto’s worden compleet uitgerust en verzekerd, dus daar hoef jij je ook geen zorgen over te maken. Heb je last-minute nog een auto nodig? Ook dat kan met shortlease, want in veel gevallen heb jij al binnen no time een auto tot je beschikking. En nee, bij shortlease hoef je ook zeker geen oude auto’s te verwachten. Je kunt kiezen uit talloze auto’s die vaak niet eens ouder zijn dan één jaar.

Kortom, shortlease is dus ideaal voor als jij even tijdelijk een auto tot je beschikking wilt hebben. Je zit niet vast aan langdurige contracten en kunt rijden in een vrij nieuwe toffe auto, net zolang als jij dat wil.

 

 

Plaats een reactie

Sitemap