Bijverdienen in een smaakpanel

Je mening geven over nieuwe of bestaande voedingsproducten. Dat wordt er bedoelt met deelname aan een smaakpanel. Jouw mening is voor veel bedrijven veel geld waard! Op deze manier verdien jij een zakcentje bij en hebben bedrijven nieuwe informatie die zij kunnen gebruiken bij het herontwikkelen of ontwikkelen van nieuwe producten.

Hoe werkt een smaakpanel?

Ten eerste: de onderzoeken kunnen erg verschillen op basis van de geteste producten. Sommige onderzoeken hebben betrekking tot de kwaliteit of smaak van een specifiek product. Andere onderzoeken hebben weer te maken met de verpakkingen of uiterlijk van een product. Voorbeelden van producten: koffie, chocola, snoep, frisdrank of warme maaltijden.

smaakpanel

Tijdens een panel zit je vaak met een groep van 10 á 20 mensen in gesloten hokjes. Iedereen krijgt hetzelfde product te proeven en geeft hier zijn of haar mening over. Tussen de verschillende producten door wordt je gevraagd om je smaak te neutraliseren met droge crackertjes en slokjes water. Hierdoor wordt je smaak weer geneutraliseerd. Je mening voor het volgende product wordt niet beïnvloed door het vorige.

Aanmelden smaakpanel

In de grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Groningen zijn er enkele onderzoeksbureaus actief. Zij zijn altijd op zoek naar deelnemers voor een smaakpanel. Probeer je voor zoveel mogelijk panels aan te melden want je wordt niet altijd meteen uitgekozen om deel te nemen. Voordat je wordt uitgekozen voor een onderzoek krijg je voorafgaand eerst een e-mail met enkele algemene vragen. Uit deze vragen wordt je wel of niet geselecteerd voor het smaakonderzoek.

Als je bent geselecteerd, krijg je een mailtje met de tijd en locatie van het onderzoek. Als je alle e-mailtjes beantwoord kun je ongeveer 1 á 2 keer in de twee weken deelnemen aan een onderzoek. Dit hangt van de locatie en onderzoeksbureau af.

Hoe werkt de uitbetaling?

Het uitbetalen van de vergoeding gaat bij ieder smaakpanel anders. Het kan zijn dat de betaling via de bankrekening verloopt of dat je het meteen contant uitbetaald krijgt. Voor een onderzoek dat één uur duurt, krijg je ongeveer 15 tot 20 euro. Voor een onderzoek dat langer duurt ontvang je 20 tot 40 euro per keer.

Enkele onderzoeksbureaus in Nederland
Utrecht, Eindhoven en Almere – MobielCentre
Utrecht en Ede- Essensor
Enschede en Amsterdam – Newcom
Utrecht en Wageningen – Smaakonderzoek

Lees ook: Online geld verdienen met Fiverr

1 gedachte over “Bijverdienen in een smaakpanel”

Plaats een reactie

Sitemap