Bijverdienen als privé chauffeur

Een veel gehoorde bijbaan onder studenten is: privé chauffeur. Vooral onder jongens is het erg populair. Het lijkt een gemakkelijke baan die snel verdient maar wat houdt het precies in en is het echt zo makkelijk als het lijkt? 

Als privé chauffeur rijdt je iemand rond met een hoge functie bij een groot bedrijf. Tijdens het rijden kunnen zij hun werk blijven doen en belangrijke telefoontjes plegen. Ook kan het voorkomen dat je mensen moet ‘rijden’ die dit zelf niet meer kunnen.

Bijverdienen als privé chauffeur is vaak goed te combineren met je studie omdat je bij veel bedrijven zelf je uren kunt inplannen. Tevens is het een erg afwisselende baan. Je komt op een dag op veel plekken tegelijk en je ontmoet veel verschillende mensen. Bij veel bedrijven is het verplicht om tijdens werkdagen een donker pak en een stropdas te dragen.

Studentchauffeur salaris

Als privé chauffeur verdien je ongeveer 8 á 10 euro per uur. Dit is afhankelijk van je leeftijd en de tijd dat je bij een bedrijf werkt. Als je langer bij een bedrijf werkt, kun je er van uitgaan dat je ook meer ervaring hebt met verschillende auto’s en klanten.  Naast je gewone uurloon kun je regelmatig rekenen op hoge fooien. Omdat de klanten vaak mensen uit het bedrijfslevens zijn, doen zij vaak niet moeilijk over een paar tientjes extra. Voor jou is dit natuurlijk mooi meegenomen!

Binnen sommige bedrijven is het mogelijk om op te klimmen in salaris. Als je langer bij een bedrijf werkt kun je meer gaan verdienen.

Een nadeel van de baan kan zijn dat je vaak lang moet wachten. Je rijdt bijvoorbeeld ‘s ochtends een klant naar zijn werk en haalt hem ‘s avonds weer op. Tussentijds heb je eigenlijk niets te doen. Gelukkig kun je deze tijd ook nuttig besteden door bijvoorbeeld te studeren. De tijd dat je moet wachten krijg je wel door gewoon doorbetaald.

Eisen student privé chauffeur

Enkele eisen waaraan je moet voldoende als privé chauffeur:

  • Minimaal 20 jaar oud
  • In het bezit van een OV-jaarkaart
  • Rijervaring van minimaal 2 jaar (rijbewijs B)
  • Je studeert aan het HBO of WO
  • Je bent discreet en beheert

Voordat je aan het werk kunt, moet je vaak eerst een rijtest doen. Hier wordt gekeken of je genoeg ervaring hebt om mensen rond te rijden. Als je deze test succesvol doorstaat, kun je aan de slag als studentchauffeur.

Websites waar je je kunt aanmelden voor de bijbaan als studentchauffeur: www.easyway.nl en www.privechauffeur.nl.

Lees ook: Geld verdienen met voetbal kijken

Plaats een reactie

Sitemap