Bijbaan gezocht: bij welk soort bedrijven kun je het beste solliciteren?

Iets bijverdienen naast je studie is een aangename bijkomstigheid. Een leuke en passende bijbaan vinden in deze roerige tijden kan lastig zijn. Werken in de horeca zit er nu even niet in maar gelukkig zijn er nog genoeg andere bedrijven waar je als student prima kunt solliciteren. Heb je nog geen cv? Kies online een professioneel en modern cv format uit en een goed cv opstellen ligt binnen handbereik.

Supermarkten en winkels

Wanneer iets kopen in een fysieke winkel even niet kan, wordt er massaal online boodschappen gedaan. Daardoor krijgen supermarkten en winkels veel extra werk waarbij ze ondersteuning nodig hebben van nieuwe krachten. Juist deze sector staat te springen om personeel dus solliciteren op een vacature bij bijvoorbeeld het distributiecentrum van een grote supermarktketen kan je zomaar een nieuwe bijbaan opleveren.

Postbezorging en thuisbezorging

Ook de transport- en logistieke sector zit om mankracht verlegen. Vanwege de enorm gestegen online aankopen kunnen de postbezorgers het niet bijbenen en plaatsen postbedrijven vacatures om nieuw personeel aan te trekken. Datzelfde geldt voor de horeca: wanneer uiteten er even niet inzit zijn er nieuwe thuisbezorgservices waarbij maaltijden aan huis worden bezorgd. Zeker als je over een rijbewijs en eigen vervoer beschikt, is solliciteren binnen deze sector een aanrader.

Kinderopvang en online huiswerkbegeleiding

Veel ouders werken thuis en de combinatie thuiswerken en voor de kinderen zorgen is soms lastig.  Geregeld doen gezinnen aanvragen voor babysitters via verschillende oppasplatformen. Oppassen is makkelijk te combineren met school of studie. Heb je een middag vrij van school, dan kun je die invullen met het opvangen van kinderen. Naast een fysieke oppas, zijn er ook vacatures voor online oppassers. Zo kun je je aanmelden als huiswerkbegeleider en help je kinderen online met hun huiswerk.

Klantenservice en callcenters

Klantenservice en callcenters

Een andere flexibele bijbaan is werken bij een callcenter. Je hebt twee soorten callcenters: inbound bellen en outbound bellen. Bij inbound bellen word jij gebeld, bijvoorbeeld door klanten met vragen over hun product of bestelling. Bij outbound bellen ga je zelf mensen bellen om diensten of producten te verkopen. Callcenterwerk is een ideale bijbaan voor studenten omdat het flexibel is en je kunt doorgroeien naar hogere functies.

Schoonmaakbranche

Schoonmaakbedrijven hebben hun handen vol aan het schoonmaken en desinfecteren van kantoorgebouwen en andere ruimtes. Meestal worden schoonmaakwerkzaamheden na kantooruren uitgevoerd en kun je deze bijbaan goed combineren met een studie of school.

Administratief thuiswerk

Een andere sector die interessant is voor studenten is de administratieve branche. Zo is data-entry een veelgevraagde taak die je ook makkelijk thuis kunt uitvoeren. Hierbij controleer je of voer je gegevens in op je pc. Vrijwel elk bedrijf voert een administratie dus is er altijd personeel nodig om e-mails te verwerken of gegevens in te voeren.

Ben je student en wil je graag naast je studie iets bijverdienen, dan is een flexibele bijbaan een must. Bovenstaande sectoren zijn ideaal voor studenten om te solliciteren omdat deze goed zijn te combineren met school. En daarnaast verdien je ook nog een aardig extra zakcentje.

Plaats een reactie

Sitemap