Beter concentreren in je studentenkamer: lees deze tips

Moet je de laatste tijd erg vaak online studeren of zelfs vanuit huis werken? Dan kan het lastig zijn om je focus vast te houden. Je brengt veel uren door in dezelfde (meestal kleine) kamer, waardoor de motivatie soms ver te zoeken is. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je concentratievermogen te verbeteren. Jouw interieur speelt hierbij een grote rol. In dit artikel lees je 6 handige tips die je eenvoudig kunt toepassen in je eigen studentenkamer. Alvast veel succes!

Tip 1. Leg al je studiespullen bij elkaar

Zorg ervoor dat al je studieboeken, schriften, papieren en andere studiespullen altijd bij elkaar liggen. Het liefst netjes opgeruimd in een kast. Zo houd je overzicht, kun je dingen veel sneller terugvinden én je beter concentreren. Als je geen ruimte hebt voor een extra kast, is een grote opbergbox of een poef met opbergruimte ook een goede optie.

Tip 2. Regel de lichtinval

Licht is een belangrijk element als het gaat om concentratie. Veel mensen kunnen goed werken bij daglicht, maar vinden het niet fijn om de gordijnen helemaal open te doen in verband met de privacy. Een lichtdoorlatend rolgordijn is dan de ideale oplossing. Hiermee kun je de lichtinval regelen zonder daglicht te verliezen. Is jouw focus juist veel beter in een donkere ruimte? Dan kies je voor een verduisterend rolgordijn. Je kunt ook een combinatie maken van jaloezieën en sfeervolle gordijnen. Bekijk vooral alle verschillende opties. Bij de Kwantum verkopen ze veel soorten raamdecoratie voor een kleine prijs.

Tip 3. Zorg voor goede verlichting

’S avonds en tijdens de donkere maanden is goede verlichting onmisbaar. Kies voor (LED) lampen met een neutrale tot warm witte lichtkleur. Besteed niet alleen aandacht aan het algemene licht, maar ook aan de werkverlichting.

Tip 4. Studeer aan een bureau of tafel

Studeer aan een bureau of tafel

Probeer een duidelijk onderscheid te maken tussen de plekken waar je studeert/werkt en waar je kunt relaxen. Dit zal helpen om je focus langer vast te houden. Studeer bij voorkeur aan een bureau of de eettafel. Hoewel het heel verleidelijk is, kun je beter de laptop niet meeslepen naar de bank of je bed. Tenzij je klaar bent voor een avondje Netflixen natuurlijk!

Tip 5. Koop luchtzuiverende planten

Wie is er niet gek op planten? Het is een eenvoudige en relatief goedkope vorm van decoratie. En de planten met een luchtzuiverende werking dragen zelfs bij aan je concentratievermogen. De luchtkwaliteit in je studentenkamer wordt beter én het ziet er gezellig uit.

Plaats een reactie

Sitemap