(Update 2019) De beste laptop voor studenten – topprestaties voor studentenprijzen

Het einde van het studiejaar 2018/2019 is voor de meeste studenten/scholieren alweer in zicht, en dat betekent: een feestje vieren! Voor sommige aanstormende studenten betekent het ook de voorbereiding op een nieuwe fase in je leven! Misschien ga je volgend jaar wel studeren aan een mbo, hbo of de universiteit! In veel gevallen heeft de school waar jij je toekomst gaat vervolgen een aantal eisen, bijvoorbeeld een laptop! Speciaal om deze reden hebben wij een nieuwe lijst met de beste laptops voor studenten!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een studenten laptop?

Een goede laptop voor studenten is budgetvriendelijk, snel en als het even kan ziet die er ook nog een beetje stijlvol uit. Natuurlijk moet de laptop niet te duur zijn, want een student heeft vaak maar een beperkt budget. Het is in ieder geval raadzaam om te letten op een aantal factoren:

  • Gewicht: uiteraard wil je je laptop meenemen naar je college’s, dus het gewicht is van belang! Wij adviseren jou om een laptop te nemen met een maximaal gewicht van 1,5kg.
  • Harde schijf: op een harde schijf sla je alles op. Het is aan te raden om een pc te kopen met een harde schijf van minimaal 120gb. Bij voorkeur een SSD-schijf, want deze zorgt ervoor dat de laptop ook direct een stuk sneller is. Hierdoor kan je direct bij de start van het college beginnen met het bijhouden van aantekeningen!
  • Processor: het hart van de laptop wordt ook wel de processor genoemd. De processor bepaalt -samen met het werkgeheugen en de harde schijf- hoe snel de computer is. Wij adviseren je om minimaal voor een i3-processor te gaan. Volg je echter een opleiding waar je ook veel aan de slag zal gaan met grafische programma’s, dan is een processor van het type i7 aan te raden.
  • Werkgeheugen: op het werkgeheugen van je computer worden tijdelijke bestanden opgeslagen. Hoe meer werkgeheugen, hoe sneller de pc. Wij raden je aan om minimaal 4gb werkgeheugen aan te houden.
  • Besturingssysteem: een persoonlijke keuze, maar zeker niet onbelangrijk: het besturingssysteem. Ga jij voor Windows (van Microsoft), MacOS (van Apple) of ben je toch meer een ChromeOS (van Google) persoon? Laptops zijn verkrijgbaar in verschillende besturingssystemen, en jij zal zelf de keus moeten maken wat je het fijnste vindt werken!
  • (Voor gamers) Videokaart: ontspanning is in het studentenleven ook zeker niet onbelangrijk, dus voor de gamers zal een videokaart ook belangrijk moeten zijn!

Het vinden van een goede laptop voor school kan best even puzzelen zijn. Er worden veel termen genoemd, maar als je bovenstaande begrippen aanhoudt kom je al een eind.

Update juni 2019 | De top 10 beste laptops voor studenten

Net zoals het afgelopen jaar willen wij jullie ook dit jaar weer voorzien van een top 10 met de beste laptops voor studenten. Een laptop aanschaffen vergt vaak technische kennis, en bovendien hebben de verkopers in fysieke winkels ook maar één belang: jou de duurste laptop aansmeren! En dat is precies wat wij juist niet willen. We willen jou op een eerlijke manier laten weten welke 10 laptops het meest geschikt zijn voor studenten!

Lenovo IdeaPad 330S – €739,95: een basislaptop met goede prestaties

De eerste laptop waarover we schrijven is de Lenovo IdeaPad 330S. Deze laptop beschikt over een 256GB SSD schijf waardoor de laptop binnen maar liefst 15 seconden volledig is opgestart. Daarbij beschikt de laptop over een intel core i5 processor en 8gb werkgeheugen. Met het 15,6inch scherm heb je genoeg grootte om lekker te werken, maar ook een filmpje te kijken. De videokaart is niet echt geschikt om te gamen, maar dat is dan ook niet het uitgangspunt van deze laptop.

Het is een fijne, krachtige basislaptop waarmee jij als beginnend student wel vier jaar mee vooruit kan! De laptop is overigens niet geschikt voor fanatieke gamers, want daarvoor is die niet krachtig genoeg.

Bekijk op bol.com

Acer Swift 3 – €483,28-: een elegante laptop met fijn draaggemak

De tweede laptop die we bespreken is de Acer Swift 3. Een populaire laptop onder studenten vanwege de schoonheid en praktische mogelijkheden (het is een dunne en lichtgewicht laptop, waardoor die ontzettend prettig is om mee te nemen). De laptop beschikt over een intel core i5 processor, waardoor je je over de snelheid geen zorgen hoeft te maken. Ook heeft de laptop een 15,6 inch scherm waardoor je ook na college comfortabel nog je favoriete serie kan kijken. De laptop beschikt net als de Lenovo over 256gb SSD opslag, waardoor je genoeg ruimte hebt om je aantekeningen, foto’s en video’s op te slaan. Ook deze laptop heeft 8gb werkgeheugen, waardoor de laptop lekker snel is!

Deze Acer Swift raden wij absoluut aan, want met het elegante design is deze laptop een lust voor het oog. Nadelen? Hij is niet geschikt voor gamers… hiervoor is de videokaart niet krachtig genoeg.

Bekijk op bol.com

Asus TUF FX504GD i5- €849: een basis game laptop voor studenten die meer willen dan studeren

De eerste gamelaptop uit het lijstje is de Asus TUF FX504GD (ja, het is een lange modelnaam). Deze laptop is uitermate geschikt voor studenten die meer doen dan aantekeningen bijhouden en een filmpje kijken. In de laptop bevindt zich een GTX1050 videokaart waarmee jij de games van het laatste moment kan spelen! Daarbij heeft de laptop een degelijke i5 processor, een 15,6inch scherm en 8gb werkgeheugen. Daarbij heeft de laptop (maar liefst) 1256 gb (!) aan harde schijf opslag. Deze 1256GB bestaat uit zowel een SSD schijf als een HD schijf, waardoor de laptop snel opstart.

Nadelen? Ja zeker. Deze laptop is niet heerlijk compact mee te nemen naar iedere gelegenheid. Het is namelijk nogal een zware laptop. Wel is deze laptop naast gamen ook geschikt voor zaken als videobewerking. Uiteraard is het ook zeer geschikt voor schoolzaken!

Bekijk op bol.com

HP Elitebook 9470m folio (refurbished!) – €289: budget proof basis laptop met niet te veel poespas

By far de goedkoopste laptop die je in dit lijstje tegenkomt is de HP Elitebook 9470m Folio. Deze laptop is bij uitstek geschikt voor studenten die een wat kleiner budget hebben, maar toch graag een mooi apparaat willen. De laptop is snel, geschikt voor het bijhouden van aantekeningen en het kijken van een videootje. Het betreft wel een refurbished versie, wat betekent dat de laptop gebruikt is. De laptop is echter zeer zorgvuldig nagekeken en op fouten getest. Het grootste voordeel is hierbij dat de laptop voor een klein prijsje de deur uit gaat. De laptop beschikt verder over een krachtige i5 processor en 8gb werkgeheugen. De harde schijf betreft een SSD variant van 160gb, waarmee je genoeg ruimte hebt!

Nadelen? Dat is toch echt wel het feit dat de laptop refurbished is. Hierdoor weet je gewoon nooit 100% zeker hoe het gesteld staat met de kwaliteit van de laptop!

Bekijk op bol.com

Apple Macbook Air (2017) – €929: (terechte) populaire laptop onder studenten

Eerlijkheid gebied te zeggen dat wij zelf ook over deze laptop beschikken, maar het blijft een hemels apparaat. De Apple Macbook Air uit 2017 is gewoon ook voor studenten goed betaalbaar, en heeft daarbij als voordeel dat die gewoon een stuk minder afschrijft dan de Windows laptops. De Macbook Air beschikt over een degelijke i5 processor en heeft daarbij 8gb werkgeheugen. Voor de videokaart moet je hem niet aanschaffen, en daardoor is de laptop ook absoluut niet geschikt voor gamers. Ook dient er rekening mee te worden gehouden dat de Macbook niet draait op Windows, maar op MacOS. Een heerlijk systeem als je eraan gewend bent, maar tegelijkertijd ook frustrerend als je ‘Windows-minded’ bent. Een ander voordeel van deze laptop is de accuduur. De laptop gaat probleemloos zo’n 8 tot 9 uur mee namelijk. Fijn toch?

De laptop heeft een 128gb schijf, wat aan de kleine kant is. Het advies is dan ook om een externe harde schijf er bij aan te schaffen, zodat je genoeg opslag hebt.

Bekijk op bol.com

Asus Vivobook X540LA – €399,-: instapmodel voor niet veeleisende studenten

De tweede Asus uit de lijst, maar wel eentje die nét wat goedkoper is! Deze Vivobook is voor €399,- vooral geschikt voor studenten met een kleiner budget die niet te veeleisend zijn, maar die ook liever niet voor de eerder genoemde refurbished HP van hierboven gaan. Deze Vivobook beschikt over 128gb opslag, wat natuurlijk wat aan de lage kant is. Net zoals bij de Macbook Air wordt geadviseerd om wel een externe harde schijf erbij aan te schaffen, zodat je niet in de opslagproblemen komt. Het is wel een prachtige SSD schijf die lekker snel is. Daarnaast beschikt de Asus over een i3 processor, waardoor die in combinatie met het 4gb werkgeheugen een prima snelheid behaalt. De laptop is daarbij niet geschikt voor zware taken als gamen en videobewerking, maar volstaat prima in de collegezaal! Het 15,6 inch scherm is daarbij ideaal om ook na afloop van de colleges een filmpje te pakken!

Bekijk op bol.com

Acer Spin 3 – €499,-: tablet en laptop in 1

Een laptop die ook absoluut niet mag ontbreken is de Acer Spin 3. Deze laptop heeft namelijk toepassingen: je kan het als laptop gebruiken en als tablet. Ideaal toch? De laptop heeft een omklapbaar scherm en touchscreen (spin, duh!) en daarmee kan er eenvoudig geswitcht worden tussen de laptop en de tablet functie. Als er naar de specificaties wordt gekeken is de laptop ook lang niet zo slecht! De laptop beschikt over een SSD schijf van 128gb (breid het uit met een externe hd) en heeft een i3 processor. Het feit dat het werkgeheugen daarbij 4gb is maakt de laptop lekker snel!

Uiteraard zitten er ook nadelen aan dit geweldige apparaat. Het is immers geen krachtpatser van de bovenste plank waarmee je games speelt of aan videobewerking kunt doen. Dit zijn dan ook niet de toepassingen waarvoor het apparaat gebruikt dient te worden!

Bekijk op bol.com

Apple Macbook Pro (2017) – €1315,-: krachtpatser voor grafische opleidingen

Ga jij komend jaar een opleiding volgen waarmee je te maken krijgt met foto-/video bewerking? Dan is de kans groot dat er vanuit je opleiding gevraagd zal worden naar een Macbook Pro. Een fantastische laptop, want buiten het mooie design is het een echte krachtpatser. De Macbook Pro beschikt over een i5 processor met maar liefst 8gb aan werkgeheugen. Met de daarbij geleverde 128gb SSD harde schijf is het een snelle jongen die behoorlijk wat zware software kan trekken. En studenten die niet per sé te maken hebben met foto-/video bewerking? Die kunnen beter voor het dunnere broertje van de Pro gaan, de Macbook Air (zie nummer 5). De Macbook Pro beschikt over een 13 inch retina scherm waardoor je fantastisch beeld hebt.

Nadelen? Voor de gemiddelde student is de prijs van €1289,- niet niks. Daarbij kan je een laptop in Windows variant met dezelfde specificaties voor een stuk minder geld krijgen! Dan draai je overigens niet de fijne MacOS software…

Bekijk op bol.com

Asus TUF FX504GD i7- €899,-: een goed Windows alternatief voor de Macbook Pro

Wél de specificaties van de Macbook Pro, maar niet de kosten? Overweeg dan zeker de Asus TUF FX504GD. Deze krachtige laptop kan met het oog op de prestaties van de Macbook Pro evenaren en zelfs overtreffen, al draait het natuurlijk wel op Windows. De TUF is het grotere broertje van de bij 3 benoemde i5 editie, en is dan ook €50,- duurder. Maar wat je voor deze €50,- extra krijgt is wel noemenswaardig! Deze Asus heeft namelijk in plaats van een i5 processor een i7! Met het daarbij geïnstalleerde werkgeheugen van maar liefst 16gb kan deze krachtpatser de meest zware software (maar ook games) aan.

Nadeel? Dat zit hem toch weer in het gewicht. Deze laptop is niet gemakkelijk mee te nemen en daardoor zeker niet voor iedere student geschikt. Ga je echter een ICT gerelateerde opleiding doen of met foto-/video bewerking aan de slag, dan is deze Asus zeker de moeite waard.

Bekijk op bol.com

HP 15-db0150nd – €448,-: een degelijke laptop voor de student die een beetje ‘van alles wil’

De lijst met laptops wordt afgesloten met de HP 15-db0150nd! Een behoorlijk ingewikkeld model als je het moet uitspreken, maar eigenlijk een doodnormale, degelijke laptop die eigenlijk voor heel veel toepassingen geschikt is. De laptop beschikt niet over een intel (dus i3, i5 of i7) processor, maar over een AMD A6. De A6 is eigenlijk nét een tikje sneller dan een i3 processor. In combinatie met het 8gb werkgeheugen waar de laptop over beschikt en de 128gb SSD harde schijf is het gewoon een fijne, snelle laptop. Je kan er heerlijk op werken, je aantekeningen bijhouden, een filmpje kijken en zelfs voor wat fotobewerking is de laptop geschikt. Het 15,6 inch scherm is daarbij van goed formaat en de laptop is goed mee te nemen. Wat ook erg fijn is, is dat de laptop maar liefst 10 uur mee gaat. Hierdoor hoef je niet iedere dag je oplader mee te sleuren, fijn toch?

Nadelen? Die zijn er natuurlijk ook. Het is een degelijke laptop dus verwacht geen high-end prestaties. Ook de 128gb SSD is natuurlijk wat aan de lage kant. Zoals ook bij andere modellen aangegeven is het aanschaffen van een externe harde schijf dan ook aan te raden.

Bekijk op bol.com

Conclusie: wat is de beste studenten laptop?

Begrijpelijkerwijs volgt nu de vraag: wat is de beste studenten laptop? Het is een vraag wat volledig afhankelijk is van je eigen situatie. Ga je een opleiding doen waarbij je veel te maken zal krijgen met foto-/video bewerking? Dan dien je gewoon een duurdere betere laptop aan te schaffen dan gemiddeld. In dat geval kom je in veel gevallen waarschijnlijk uit op een Macbook Pro.

Ben je op zoek naar een ‘gemiddelde laptop’? Dan zit je met de merken Asus, Acer, HP en Lenovo eigenlijk altijd wel goed!

1 gedachte over “(Update 2019) De beste laptop voor studenten – topprestaties voor studentenprijzen”

Plaats een reactie

Sitemap