Besparen op jouw nieuwe laptop

Een student zonder laptop is niet meer van deze tijd. Toch is de aanschaf van een laptop een flinke deuk in jouw studentenbudget en is het aanbod ongelooflijk uitgebreid. Bang om een goede aanbieding mis te lopen? Of nog helemaal geen idee welke laptop voor jou het meest geschikt is? Wij hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet.

De ideale laptop

Veel opleidingen gaan er vanuit dat je als student bereidt ben een goede laptop aan te schaffen. Helemaal wanneer je een technische of ontwerp gerelateerde studie volgt. Daarbij ben je als student vaak onderweg en sleept je jouw laptop mee van hot naar her. Een beetje handzaam is daarom wel zo fijn.

Als je naast internet, e-mail en social media jouw nieuwe laptop ook gebruikt voor verslagen, scripties en professionele presentaties is het niet zo praktisch om een klein scherm te hebben. Je kunt daarom het beste kiezen voor een 14 of 15 inch beeldscherm. Naast schermformaat is het belangrijk om een laptop te kiezen met genoeg intern geheugen en een krachtige processor (Intel Core i3, Intel Core i5, AMD E-serie, AMD A4-serie), want hoe krachtiger de processor hoe sneller de laptop werkt. Kijk naar laptops met minimaal 4 GB intern geheugen. Ga je zwaardere programma’s gebruiken? Kies dan voor een laptop met 8 of 16 GB. Ook is SSD opslag een dikke plus voor elke studentenlaptop. SSD is tot wel 15 sneller dan een gewone harde schijf en verbruikt minder energie.

Vergelijk laptop specificaties

Wanneer je er achter bent dat een laptop van 14 inch met i5 processor de beste laptop voor jou is, kun je aan de slag met vergelijken. Dit is zeker de moeite waard! Voorkom dat je teveel betaald en bekijk altijd voor aankoop alle actuele laptopaanbiedingen. Van veel laptops worden er jaarlijks door merken een groot scala aan unieke producten uitgebracht. Dit geldt bovendien voor veel elektronische producten, als wasmachines, smartphones of föhns. Deze serieproducten verschillen dikwijls op een klein aantal specificaties van elkaar, maar verschillen soms juist wel sterk in prijs. Door te filteren op jouw gewenste specificaties voor het product waar je naar opzoek bent, toont bijvoorbeeld Knibble overzichtelijk de producten die daar aan voldoen. Handig: sla je favorieten op in een lijstje en slaap er nog eens een nachtje over. Via je account zijn deze snel weer terug te vinden.

Slapend besparen: zet een prijswekker

De prijs van jouw favoriete product kan sterk wisselend zijn. Grote kans dus dat over twee dagen, volgende week of aankomende maand het product zo een paar tientjes of honderden euro’s goedkoper is. Nooit meer zo’n aanbieding of prijsverlaging missen? Hoe handig is het dan als je een seintje krijgt als het door jou gewilde laptop in prijs verlaagd is. Op Knibble zet je gemakkelijk een aanbiedings- of prijswekker op jouw favoriete laptop of merk.

Plaats een reactie

Sitemap