Besparen op je brommerverzekering; manieren waar je nog niet aan dacht

Als eigenaar van een bromfiets of scooter kun je niet zonder een brommerverzekering. Helaas wordt er voor deze verzekering veelal (onbewust) een te hoge premie betaald.  Een brommerverzekering is verplicht, maar let wel goed op waar je het voertuig verzekert én tegen welke prijs.

Zoals bij veel verzekeringen het geval is, letten studenten onvoldoende op de hoogte van de premie. Een brommerverzekering is in vergelijking met veel andere verzekeringen niet duur, maar het zijn wel kosten die maandelijks of jaarlijks terugkomen. Gebruik onze slimme tips om te besparen op jouw brommerverzekering.

Is een brommerverzekering te duur?

Veel studenten zijn onterecht trouw aan de verzekeraars waar ze verzekerd zijn. Je kunt het voertuig verzekeren bij dezelfde  verzekeraar waar je ook andere verzekeringen hebt afgesloten. Maar de vraag blijft, krijg je hier ook echt de laagste prijs?  Waarschijnlijk niet. Die vind je alleen door de beste verzekeringen te vergelijken op basis van prijs. Op Diks.nl kun je binnen een paar minuten meerdere verzekeraars onderling vergelijken.

Verzeker de brommer niet te uitgebreid

Voor een oudere brommer wil je niet teveel betalen, kies in dat geval voor de WA brommerverzekering. Er zijn ook nog drie andere varianten die een ruimere dekking bieden, namelijk:

  • WA + diefstal
  • WA + diefstal en brand
  • WA + diefstal, brand en aanrijding

Verzeker een brommer of scooter vooral niet te uitgebreid. Met een voertuig met een waarde van een paar honderd euro kies je natuurlijk niet meer voor de WA + diefstal, brand en aanrijding.

Wanneer betaal je de premie?

De premie kun je maandelijks of per kwartaal betalen, maar financieel ben je het beste uit met een jaarbetaling. Je krijgt dan namelijk een korting tussen de 3 tot 5 procent van verzekeraars. Banken bieden dergelijke percentages niet eens op spaargeld, dus het in één keer betalen van een premie is zeker de overweging waard als het financieel haalbaar is.

Wil je meer weten over welke premie je betaalt voor het verzekeren van een brommer of scooter? Bekijk dan eens de brommerverzekering van Diks Verzekeringen en vergelijk verschillende premies.

Deze blogpost is gepubliceerd in samenwerking met een externe partij.

Plaats een reactie

Sitemap