Besparen met mobiel internet

Mobiel internet is niet meer weg te denken uit het studentenleven. Wie kan er nog zonder internet tijdens het reizen of als je zit te wachten bij de tandarts? Met internet op je mobiel kun je overal gebruik maken van je favoriete apps.

Voor studenten die veel tijd op school besteden is het een hulpmiddel om snel even wat informatie op te zoeken maar ook als je op vakantie bent is het handig om op de hoogte te blijven van wat er thuis gebeurt. Hoe makkelijk mobiel internet ook is; het is belangrijk om niet teveel te betalen. Als student kun je je geld beter ergens anders aan besteden.

De juiste databundel kiezen

Er zijn abonnementen verkrijgbaar waarbij de snelheid van internet verlaagd wordt als de limiet van de databundel behaald is. Deze databundel wordt tegen een vast bedrag afgesloten, net zoals iedere andere databundel. Het verschil zit echter in wat er gebeurt als de limiet behaald wordt. Als je aan het limiet zit dan daalt de snelheid van het internet. Je kunt dan nog wel gebruik maken van mobiel internet maar niet meer alles is mogelijk op de smartphone. Bepaalde apps die veel MB’s verbruiken kunnen dan niet meer gebruikt worden maar noodzakelijke apps zoals de e-mail app en Whatsapp nog wel volgens Sim-only-internet.nl. Het grote voordeel is dat er geen extra kosten in rekening gebracht worden. In de volksmond worden deze abonnement ook wel onbeperkt internet abonnement genoemd omdat je simpelweg door kunt blijven internetten als de limiet bereikt is. Het internet wordt niet stopgezet maar je kunt dus wel blijven internetten met een lage snelheid.

Hoge kosten voor mobiel internet voorkomen

Geen enkele student krijgt graag te maken met een telefoonrekening die voor hartkloppingen zorgt. Veel studenten hebben een hekel aan “bill shock”. Dat hebben de providers inmiddels ook door. Om deze reden schakelen de providers internet vaak uit als de datalimiet bereikt is. Bekijk voor je een abonnement afsluit wat er gebeurt als de limiet bereikt is. Als de provider het internet niet stopzet of de snelheid niet vertraagd dan is het verstandig om het dataverkeer in de gaten te houden.

Het verbruik van data bijhouden

Het dataverbruik bijhouden is mogelijk met de app van de provider. Door geregeld in te loggen kun je bijhouden hoeveel MB’s je nog kunt verbruiken. In de app van de provider is precies te zien hoeveel je verbruikt hebt en hoeveel je nog kunt verbruiken voor het limiet bereikt is. Het is ook mogelijk om een datameter app te installeren op de smartphone. Deze app houdt precies bij hoeveel je verbruikt hebt. De app houdt niet alleen het verbruik via het mobiele netwerk bij maar ook via een Wifi verbinding. Moderne datameter apps bieden de mogelijkheid om waarschuwingen in te stellen als een bepaald percentage van de databundel op is. Op deze manier kun je helpen om hoge kosten voor mobiel internet te voorkomen.

Lees ook: MB’s besparen met prepaid internet

Plaats een reactie

Sitemap