Bespaar op snacken

‘S ochtends een ontbijtje op station, tussen de middags nog wat te snacken voor de lunch en voor de treinreis naar huis nog eens een kleine snack. Als je dit elke dag doet, ben je iedere week al gauw 20 euro (of meer) kwijt aan alleen maar snacks. Hier een aantal tips om deze kosten zo laag mogelijk te houden.

Bespaar op snacken

Snacken en vooral het kopen van snacks is een populaire trend onder jongeren. Wat wil je ook met al die verleidingen die je tegenkomt op weg naar college. Snel even een beker koffie bij de Starbucks en een belegd broodje van de AH to go of Broodzaak kosten al gauw 4 a 5 euro. Ontbijt daarom thuis en smeer meteen een paar broodjes voor de lunch. Dit is een kleine moeite waar je veel geld mee bespaart.
Heb je ‘s ochtends behoefte aan een beker koffie? Neem zelf een thermosbeker koffie mee voor in de trein. Heb je daar geen tijd voor? Haal dan geen koffie bij de Starbucks maar bijvoorbeeld bij de AH to go. Lees ook: Waar haal je de goedkoopste koffie.

Als je de verleidingen toch niet kunt weerstaan, kun je iedere week een vast bedrag vaststellen voor de snacks. Bijvoorbeeld 10 euro per week of 30 euro per maand. Je weet dan ongeveer hoeveel je per week uitgeeft en hoeveel je nog mág uitgeven. Op deze manier koop je minder snacks omdat je weet hoeveel je te besteden hebt.

Plaats een reactie

Sitemap