Bespaar op je pizza

Een lekkere afhaalpizza bestellen is iets wat iedere student wel eens doet. Lekker snel en makkelijk. Een belletje naar Domino’s of New York pizza en de koerier staat binnen +/- een half uur bij je op de stoep met een verse pizza. 

Bespaar op je pizza

Maar het kan goedkoper én nog lekkerder. Wanneer je namelijk zelf je pizza maakt, is het vele malen goedkoper en het is ook nog eens leuk om te doen! Een ander voordeel van zelfgemaakte variant is dat ze erg vers zijn. Je gebruikt verse ingrediënten en je kiest zelf hoe de pizza er uit komt te zien. Twee voorbeelden van goedkope pizza’s zijn:

Pizza Margaritha

voor 2/3 personen: pakje ‘pizza compleet’ van Koopmans € 1,42, 3 roma tomaten € 0,69 en een zakje geraspte kaas € 1,30 = € 3,41. Per persoon is dit € 1,70. Dit is ongeveer 1/2 euro goedkoper dan een diepvriespizza en ongeveer 5 euro goedkoper dan een afhaalpizza.

Pizza salami met champignons

voor 2/3 personen: pakje ‘pizza compleet’ van Koopmans € 1,42, bakje champignons € 0,75, basic salami € 0,82 (en eventueel geraspte kaas € 1,30) = € 2,99 + € 1,30 = € 4,29. Per persoon is dit € 2,12. Dit is ongeveer € 0,50 tot een euro goedkoper dan een diepvriespizza en 4/5 euro goedkoper dan een afhaalpizza.

Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Plaats een reactie

Sitemap