Bespaar op je eerste auto

Ben je het zat om nog steeds iedere dag met de trein naar school te gaan of om steeds de auto van je ouders en je vrienden te lenen. Tijd voor je eerste auto! Maar welke auto is het voordeligst en waar moet je opletten bij de aankoop van je eerste auto? Hieronder een aantal slimme tips.

Koop je eerste auto tweedehands

Een tweedehands auto is (meestal) vanzelfsprekend bij de aankoop van je eerste auto. Er zijn dan al wel een aantal kilometers meegereden maar dit scheelt behoorlijk in de aanschafprijs. Vaak is de kwaliteit van de auto nog uitstekend en ziet hij er nog goed uit. Koop je auto particulier via Marktplaats of Autoverkopen.nl. Wanneer je de auto via een autodealer koopt, ben je altijd duurder uit. De autodealer (tussenpersoon) moet er natuurlijk ook nog iets aan verdienen. Een autoverzekering vergelijken is gelukkig niet moeilijk

Welke auto?

Wat voor type auto kies je? Dit is voor iedereen anders. Sommigen geven de voorkeur aan een Renault en anderen weer aan een Toyota. Het is wel belangrijk dat je een relatief lichte auto kiest. Dit is namelijk weer voordeliger in de verzekering die je maandelijks betaald. Ook de keuze van de brandstof is voor iedereen verschillend. Rij je vaak lange stukken? Dan is op langer termijn een auto met diesel goedkoper. Rij je vaak korte stukken? Dan kun je beter kiezen voor een benzineauto.

Heb je oog laten vallen op een mooi tweedehands autootje? Neem altijd iemand mee die er verstand van heeft. Zo kom je na de aankoop niet voor onverwachtse verrassingen te staan zoals een kapotte waterpomp. Dan kan het bedrag flink oplopen.

Een goedkope autoverzekering is ook een pré. Naast je vaste uitgaven zoals sport, school, uitgaan en eten wil natuurlijk je niet elke maand te veel geld kwijt zijn aan je auto. Je kunt kiezen voor een WA-verzekering of een All risk-verzekering. De goedkoopste autoverzekeringen onder jongeren zijn:

  • Centraalbeheer.nl
  • Univé verzekeringen.nl
  • Inshared.nl

Lees ook: Een autoverzekering als beginnende bestuurder afsluiten

Plaats een reactie

Sitemap