Bespaar geld op je vliegtickets

Er zijn talloze websites die vliegtickets aanbieden, maar meestal hebben zij een beperkt aanbod waar je slechts uit enkele luchtvaartmaatschappijen kunt kiezen. Dit komt omdat de websites in de meeste gevallen een contract hebben met de desbetreffende vliegvaartmaatschappijen.

Bespaar geld op je vliegtickets

Een goede vergelijkingssite toont alle vliegtickets die voor jouw bestemming beschikbaar zijn (incl. speciale aanbiedingen). Een goed voorbeeld van zo’n vergelijkingssite is Skyscanner. De website beschikt over meer dan 1.000 luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties die met elkaar vergeleken worden. Hier worden geen kosten over berekend.

Als het tijdstip waarop je vliegt je niet uitmaakt, is het zinvol om te kijken wanneer je het goedkoopst kunt vliegen. De vluchten op maandagochtend, vrijdagochtend en in het weekend zijn vaak het duurst en op dinsdag en woensdag het goedkoopst.

Als je koffer ook maar iets te zwaar is, moet je al snel bijbetalen. Weeg je bagage daarom vóór je naar het vliegveld gaat. Dit kan je een hoop geld besparen. Controleer vooraf ook even de website van de luchtvaartmaatschappij wat de maximaal bagage is. Dit kan per maatschappij en per bestemming verschillen.

Plaats een reactie

Sitemap