Beginnen met Bitcoin: dit zijn de beste tips

Handelen in Bitcoins, je hoort het steeds vaker voorbijkomen. Bitcoin en andere cryptovaluta trekken tegenwoordig de aandacht van particulieren, investeerders, bedrijven en media: steeds meer mensen raken hier bekend mee. Zie jij het ook wel zitten om te investeren in Bitcoin, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Lees dan maar snel verder, want wij geven jou de beste tips om als beginner te kunnen handelen in Bitcoins.

Goede voorbereiding

Om van start te gaan met Bitcoin, moet je hier natuurlijk wel het een en ander over weten. Het is geen goed idee om direct te beginnen met het handelen in Bitcoins, zonder dat je er eigenlijk veel vanaf weet. Zorg er dan ook voor dat voordat je gaat handelen in Bitcoins, je eerst veel informatie opdoet. Lees bijvoorbeeld alles over Bitcoins, cryptocurrency, coins en tokens. Zorg ervoor dat je zo goed voorbereid mogelijk kunt beginnen met het handelen in Bitcoins.

Kies de juiste platformen

Er zijn allerlei verschillende platformen die jou erbij kunnen helpen om te handelen in Bitcoins. Sommige zijn geschikt voor beginners, andere voor ervaren handelaars en er zijn platformen die voor beiden geschikt zijn. Aangezien jij nog een beginner bent, is het goed om ook hierop goed te oriënteren. Welk platform spreekt jou het meeste aan? Om jou een beetje op weg te helpen, bespreken wij twee populaire platformen, die voor jou wellicht de juiste keuze kunnen zijn.

Het eerste platform is Litebit. Dit is een Nederlandse crypto broker waar je gemakkelijk via IDEAL vele verschillende digitale valuta kunt verhandelen, en daarnaast kunt beheren vanuit een overzichtelijk handelsplatform. Het platform opereert dus eigenlijk een beetje als makelaar en wisselkantoor. Als je een gebruiker bent van Litebit, handel je niet met andere gebruikers maar alleen met Litebit zelf. Dit platform koopt zelf in op exchanges en kan dit dan inwisselen voor haar gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan het wisselen van euro naar Bitcoins, waarbij de gebruiker er hierna voor kan kiezen om de Bitcoins naar zijn/haar eigen Bitcoin wallet te sturen. Litebit is een betrouwbaar platform dat tegenwoordig vaak wordt gebruikt door onder andere Bitcoin handelaars.

Het andere platform is Bitvavo. Dit is misschien wel een van de populairste handelsomgevingen van dit moment. Dit platform wordt ook wel omschreven de beste crypto exchange dienstverlening in Nederland. Het heeft dan ook veel voordelen: zo is het verzekerd, goedkoop, veilig en heb je veel verschillende opties. Het is voor zowel beginnende als ervaren handelaars een geschikt platform.

In tegenstelling tot Litebit, is Bitvavo geen wisselkantoor. Bitvavo heeft namelijk geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Nederlandse crypto exchange, en beschikt over een eigen orderboek met een automatisch order matching systeem. Dit kan veel voordelen hebben voor gebruikers, dus het is zeker de moeite waard om eens goed naar dit platform te kijken!

Investeer alleen geld dat je kunt missen

Misschien wel de allerbelangrijkste tip: investeer alleen geld dat je kunt missen. Als beginner is de kans groot dat je in de verleiding komt om nog meer geld te gaan investeren, maar dit is zeker als beginner nog geen goed idee. Je moet eerst even helemaal in de wereld van Bitcoins terechtkomen, voordat je het daadwerkelijk goed begrijpt. Begin daarom rustig en investeer niet te veel vanaf het eerste moment!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie

Sitemap