Als student goedkoop op vakantie: dat doe je zo!

Als student wil je natuurlijk ook mooie reizen maken. Met een studentenbudget kan dit af en toe echter nog best lastig zijn. Je wilt namelijk vast ook weer niet te veel uitgeven aan een vakantie. Een goedkope vakantie is echter ook gewoon mogelijk, het is alleen goed om de juiste dingen te doen. Hoe je als student goedkoop op vakantie kan gaan? Wij geven je wat handige tips, dus lees snel verder!

Ruim van tevoren een planning maken

Om een goedkope vakantie te kunnen realiseren, is het verstandig om ruim van tevoren een goede planning te maken. Hoe eerder je bedenkt wat je graag wilt, hoe makkelijker het namelijk wordt om een geschikte vakantie uit te zoeken. Een vakantie is tenslotte altijd leuk om te plannen, dus het kan geen kwaad om dit ver van tevoren al te doen. Bedenk met wie je op vakantie gaat, welke bestemmingen kans maken en wat jij en je gezelschap op vakantie graag willen gaan doen. Willen jullie een zuipvakantie, een actieve vakantie of gewoon een strandvakantie? Er is natuurlijk heel veel mogelijk. Zet alles duidelijk op een rijtje, want dit kan je erbij helpen om goedkoop op vakantie te gaan. Als je alles op een rijtje hebt, zou je er zelfs al voor kunnen kiezen om jouw vakantie te boeken. Als je vroeg boekt, heb je vaak te maken met vroegboekkorting. En dit kan jou flink wat geld schelen, wat natuurlijk fijn is.

Last minute

Waar het handig is om vroeg je vakantie te boeken, kan het ook een goed idee zijn om juist voor goedkope last minutes te gaan. Echter brengt dit wel risico’s met zich mee, want het kan zomaar zo zijn dat de verblijfplaats die jij voor ogen had op een gegeven moment is uitverkocht waardoor je hier niet meer kunt verblijven. Maakt het je niet zoveel uit waar je verblijft en vind je het prima om last minute te vertrekken? Dan kan een last minute vakantie handig zijn, want dit kan in sommige gevallen goedkoop uitvallen. Dit heeft te maken met het feit dat bijvoorbeeld het vliegtuig of de accommodatie nog ruimte over hebben en graag vol willen zitten, waardoor de prijs verlaagd wordt om mensen over te halen. Dat kan dus een goedkope vliegvakantie of autovakantie worden!

Vakantie student

Ga op vakantie in eigen land

Wat ook een aanrader kan zijn als je graag goedkoop op vakantie wilt gaan, is door te kiezen voor een vakantie in eigen land. Dit is vaak een stuk goedkoper dan een reis naar het buitenland. En bovendien heeft Nederland veel moois te bieden waar je van kunt genieten. Of je nu met studiegenootjes, familie of vrienden op vakantie gaat, een vakantie in Nederland kan ontzettend leuk zijn. Je zou kunnen kiezen voor een leuke vakantie in Nederland naar de kust, maar er zijn ook veel leuke populaire steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Kijk bijvoorbeeld eens naar leuke goedkope vakantiehuisjes of vakantieparken in Nederland. Ongetwijfeld zal je veel leuke dingen tegenkomen. En ook in Nederland kun je een leuke vakantie tegemoet gaan. Het is alleen even wachten of het zonnetje tevoorschijn komt, dat zou natuurlijk helemaal ideaal zijn.

Probeer het hoogseizoen te ontwijken

Hoewel het lastig kan zijn omdat je aan het studeren bent, is het wel verstandig om buiten het hoogseizoen op vakantie gaan. In het hoogseizoen zijn namelijk goedkope reizen bijna niet mogelijk. Kijk eens of je een paar weken vakantie hebt in een andere periode of plan het zo in dat je niet precies in de duurste weken op vakantie gaat.

Vakantieaanbieders vergelijken

Wist jij dat de prijzen kunnen verschillen bij vakantieaanbieders? Het kan zomaar zo zijn dat een hotel bij een bepaalde vakantieaanbieder duurder is bij een andere. Het is daarom verstandig om vakantieaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Heb je een bepaalde accommodatie of bepaald goedkoop vakantiepark voor ogen? Ga dan eens bij verschillende vakantieaanbieders kijken wat je hiervoor kwijt bent. Wie weet zit er wel een flink bedrag tussen. Als je jouw vakantie dan boekt bij de goedkope aanbieder, bespaar je weer een hoop geld.

Of je nu op zoek bent naar een goedkoop vakantiehuisje, vakantiehuis met zwembad, vakantiepark, hotel of camping: het is vast mogelijk met bovenstaande tips. Je kunt dus zeker een goedkope zonvakantie realiseren, het is alleen aan jou de taak om het goed aan te pakken. Zorg dat je een koopje scoort, zodat je van jouw studentenbudget nog veel andere leuke dingen kunt doen.

Plaats een reactie

Sitemap